Ми у Facebook
15.05.2018, 19:02

У Рівному відбудеться пацифістський концерт (+АФІША)

Фото зі сторінки Юрія Яцики у ФБ

Відомі виконавці виступатимуть заради миру в Україні.
За кілька днів, 20 травня, відбудеться концерт — творчий звіт соліста архієрейського хору “Знамення” Юрія ЯЦИКИ “Мир без війни”.

Фото зі сторінки Юрія Яцики<br />
у мережі ФБ.
Фото зі сторінки Юрія Яцики
у мережі ФБ.


- Концерт носить мету об'єднання навколо проблеми поширення миру.. Навіть, у самій підготовці до концерту помітив, що без війни нічого не робиться.. Але.. Сама ідея моя лежить в основі того, що в Україні оголошують перемир'я і таке інше.. Ключовою ж позицією тут являється якраз таки уже відсутність війни.. До цієї акції приєдналися оперні артисти трьох українських театрів: Київського, Одеського і Донецького (на стан починаючи з 2014 року всі українські артисти принципово не виступають у Донецьку. До акції підтримки миру доєдналися і рівненські артисти - відомі знаменитості: народна артистка України Наталія-Марія Фарина, заслужений діяч мистецтв Галина Швидків, заслужений артист України Микола Швидків, запрошений заслужений артист України Тарас Силенко - це один з перших, хто на зорі незалежності знаходився на початках відновлення кобзарства в Україні. Власне, весь центр дійства буде вибудовуватися навколо мистецьких граней, щоб показати, що людина творить прекрасне. І це прекрасне воно досяжне. У концертній програмі представлена і українська архаїка, класика і сучасний хоровий спів. Класична музика, італійська школа з якої пішла і українська оперна музика. Поєднання і порівняння (чи перегукування) українських романсів з неаполітанськими народними піснями і, звичайно, у розв'язці заклик до єднання у світлому мирному настрої.

Пісня - це як таємна зброя.. Але завжди гарна музика урівноважувала людей. Є великі і значні приклади в історії, коли на будь-які збурення, ненависть і насильство, у противагу ставала музика — Арфа Давида, хлопчик пастух з флейтою, що утихомирював вулиці Європи в середні віки і таке інше.

Музика — еліксир для душі, що створює коливання на правильній частоті - частоті творіння, а не руйнації.. Упродовж століть людство нагромадило цілий кладень мистецьких надбань.. Є час збирати каміння, а є час творити мир. А ще це звіт моєї 15-річної творчої діяльності. Тому основне навантаження і основне виконання творів буде зосереджено на моїй особі. Соло і дуети, у супроводі Архієрейського хору "Знамення" та симфонічного оркестру Рівненської обласної філармонії.

Свій концерт я присвячую усім тим, хто відданий українському народові. Справжнім людям, кого не на папері можна відзначити героєм. Але для мене особисто найбільша відзнака героїзму у людині - це її першоназва: людина. Наче сюди віднести можна всіх, але визначити серед людей людину просто. Коли переважає власне Его - це егоїст.. Коли переважає любов до інших - це людина, що заслуговує повагу. Якщо ця людина більше проявляє свою любов у діях, а ніж в балачці про любов, то ця людина заслуговує повагу. Якщо ця дія рятує життя інших - це уже відзнака. Якщо ця людина ризикує своїм життям, або наполегливою працею чинить так, що світ навколо стає милішим і приємнішим для усіх - це уже герой. Концерт "МИР БЕЗ ВІЙНИ" покликаний привернути увагу людей до ставлення один до одного. Ми – люди, що приєдналися до цієї акції - це наш крок єднання і заклик.. Заклик і наголошення на тому, що не дивлячись на те, як нас наштовхують один одного на різність інтересів, надія є на розуміння ключових позицій. І те, що не зважаючи ні на що позиція однозначна - ми рівні між собою і однакові у єдності. В день Героя України ми віддаємо шану всім,хто заслуговує на найвищу відзнаку від свого народу. МИР БЕЗ ВІЙНИ - це наша позиція і наша відповідь і підтримка і відзнака і вдячність за здійснені вчинки цих людей. І…Слава Україні,
- розповідає Юрій ЯЦИКА.

Вартість вхідних квитків: перші ряди: 50 грн, бокові 25 грн, стоячі місця - вхід вільний.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини