Ми у Facebook
16.05.2018, 09:00

Через скільки днів після посіву сходить морква

Вирощування моркви — справа не зовсім проста. У багатьох городників ця овочева культура росте досить добре, проте деякі садівники відчувають чимало проблем з її вирощуванням. Перші проблеми можуть початися вже при сходженні рослин
Якщо ви бажаєте виростити значний урожай моркви, пам’ятайте, що цим овочам потрібна поживний і досить пухкий ґрунт, особливо до вподоби цим рослинам торф’яні, суглинні і супіщані ґрунти, а ось занадто сирі глинисті — не кращий варіант, так як волога може спровокувати загноєння коренеплодів.

Дача.Сад.Город. Готуємо насіння моркви до сівби

Що стосується часу і способу посіву моркви, то тут варто відзначити, що дана культура — рослина холодостійка, посів можна проводити в квітні-травні у відкритий ґрунт, заздалегідь зробивши борозенки на відстані 10-12 сантиметрів одна від одної і злегка присипавши їх крейдою або золою. Посадка озимої моркви робиться у листопаді-грудні в мерзлий ґрунт, насіння при посадці обов’язково повинні бути сухими.

Через скільки днів після посадки сходить морква

Багато городників після посадки насіння задаються питанням, через скільки днів з’являться сходи. Насправді, знати терміни схожості певних культур просто необхідно, це дозволить будь-якому городникові не упустити моменту посадити овоч ще раз, якщо перша спроба не увінчалася успіхом. Отже, морква сходить дуже довго, щоб побачити перші сходи потрібно кілька тижнів (від двох до чотирьох), а якщо погода не радує теплими днями, то і довше. Якщо ви бажаєте прискорити процес проростання насіння, то зробити це цілком можливо, необхідно їх лише перед посадкою вимочити в слабкому розчині марганцівки протягом 24 годин.

Джерело: http://cikavosti.com





На правах реклами