Ми у Facebook
08.06.2018, 12:20

Студентам Острозької академії вручили стипендії та гранти від української діаспори

Фото з oa.edu.ua.

У Національному університеті «Острозька академія» 30 травня відбулося вручення стипендій і грантів студентам та аспірантам вишу від представників української діаспори у Канаді.
Уже 21 рік поспіль для вручення стипендій Фонду ім. Володимира Кузя «За здоровий спосіб життя» до університету приїздить почесний академік Острозького Академічного Братства, племінниця засновника Фонду ім. Володимира Кузя Віра Маланчій. Цього року пані Віра приїхала у супроводі співзасновника стипендії пана Богдана Колоса та пані Роксолани Лемик. Щороку канадський фонд імені Володимира Кузя відзначає 10 кращих студентів одноіменними стипендіями. Засновниками фонду є громадяни Канади українського походження Віра Маланчій та Богдан Колос. Фонд створений та існує на кошти Володимира Кузя — громадського і спортивного діяча української діаспори Канади, які він після своєї смерті заповів на суспільні потреби для української молоді.

"Робота кипить!" - триває успішне будівництво нового корпусу Острозької академії


Фото з oa.edu.ua.
Фото з oa.edu.ua.


Також 10 студентів отримали стипендії Товариства української мови.

Фото з oa.edu.ua.
Фото з oa.edu.ua.


«Я мав можливість познайомитися зі сім’єю Боднаруків. Це унікальні люди, які народилися в Америці, але допомагають всій Україні. Завдяки співпраці пані Віри Лукаш-Боднарук з Національним університетом „Острозька академія“ впродовж останніх кількох років студенти мають можливість отримувати стипендії Товариства української мови, які надаються студентам і аспірантам, що студіюють українську мову та літературу і досягли значних результатів у навчанні, науковій та громадській діяльності», — розповідає ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

На Рівненщині відбудуться лекції відомого іноземного дослідника

Фото з oa.edu.ua.
Фото з oa.edu.ua.


Фото з oa.edu.ua.
Фото з oa.edu.ua.


За активну участь у громадському, суспільно-політичному житті та науковій діяльності університету близько двадцяти студентів отримали персональний грант Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського (Канада).

«Від імені студентів хочу подякувати за надану вами фінансову підтримку від канадських меценатів. Для нас, студентів, така матеріальна підтримка — це своєрідний приклад для наслідування та поштовх до покращення нашого життя та життя держави», — поділилася враженнями студентка НаУОА Тетяна Сушицька.





На правах реклами