Ми у Facebook
12.06.2018, 18:15

У Рівне приїде Дмитро Лазуткін

Дмитро Лазуткін. Фото із Фейсбук.

У середу, 13 червня, у Книгарні «Є» (вул. Короленка, 2) Дмитро Лазуткін прочитає вірші з нової книги «Артерія».
Інтерактивна збірка, що вийшла у «Видавництві Старого Лева» і вмістила поезію, написану автором впродовж семи років, – містить qr-коди з переходом на аудіозаписи віршів. Тож вже наступної середи про ніжніть та ненависть, війну й кохання з автором спілкуватиметься поет, культурний менеджер Марк Оплачко.

До Рівного завітає відомий український письменник

«Артерія» — нова поетична книжка відомого поета, журналіста та телеведучого Дмитра Лазуткіна. Його вірші — це фіксація внутрішнього стану, вони захоплюють і вражають з першого рядка. «Це головна моя книга, найбільш повна і важлива на сьогоднішній день, - розповів Дмитро. - До того ж, «Артерія» є живою - її можна читати і слухати водночас. Іноді здаватиметься, що слова пульсують, розриваючи тонку матерію світу, а згодом - поєднуються у енергетичних потоках: ніжність змішується з ненавистю, кров з глиною, а війна, що насувається ззовні - з коханням, що росте зсередини, зрозуміле й легке перемелюється у хаотичну матерію, але згодом знаходить нову форму існування. В останньому розділі логічні конструкції розсипаються і утворюють колаж, схожий на малюнки божевільного, втім наскрізною залишається любов - з її ледве помітними, але невідворотними вібраціями».



У «Артерії» зібрані тексти Дмитра Лазуткіна написані з 2011 й донині. Текстову частину збірки доповнили яскраві креативні ілюстрації одеського дизайнера Євгена Величева та qr-коди, додані до віршів: «Приємно, що книга є інтерактивною, - каже автор. - Читач завжди матиме нагоду піти трохи далі у розумінні й відчутті тексту, бо за допомогою смартфону і qr-коду можна почути авторське виконання віршів. А полюбити книгу очима спонукають прекрасні ілюстрацій Євгена Величева».


Дмитро Лазуткін - поет, журналіст, телеведучий. Закінчив Національний технічний університет України. Працював інженером-металургом, тренером з карате, журналістом, ведучим програми «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому Національному телеканалі, коментував Олімпійські ігри в Пекіні, Ванкувері, Лондоні. Народився й мешкає у Києві. Автор низки поетичних збірок, серед який «Дахи» (2003), «Солодощі для плазунів» (2005), «Набиті травою священні корови» (2006), «Бензин» (2008), «Добрі пісні про поганих дівчат» (2012), «Колядки і вальси» (2014), «Червона книга» (2015), «Паприка грез» (2006), «Артерія» (2018).

Початок презентації заплавнований на – 18:30.


Адреса Книгарні «Є»:
м. Рівне
вул. Короленка, 2.
Тел.: (0362) 26 39 41.
Вхід вільний.





На правах реклами