Ми у Facebook
25.06.2018, 16:51

Генсек Ради Європи клопотатиметься за звільнення Олега Сенцова

Фото dw.com

Генсек Ради Європи сьогодні, 25 червня, подасть офіційне прохання до Володимира Путіна про звільнення талановитого українського режисера Олега Сенцова.
Турбйорн Ягланд клопотатиметься про помилування Олега Сенцова.

Про це DW повідомив директор департаменту комунікацій, заступник генсекретаря РЄ Даніель Гольтґен (Daniel Holtgen). "У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова", - повідомив Гольтґен. За його словами,генсек як керівник РЄ має право це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

Держдепартамент США вимагає звільнити Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів

Перед цим, 20 червня, Турбойрн Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом РФ Путіним, міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та російською омбудсменкою Тетяною Москальковою.

Про це повідомляє видання Deutche welle, dw.com.

Нагадаємо, що перед цим Європейський парламент ухвалив резолюцію. Депутати вимагають у російської влади негайно та беззастережно звільнити Олега Сенцова, а також всіх інших незаконно затриманих в Росії і в Криму громадян України.

Також Держдепартамент США вимагає у Росії звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Вимогу в Twitter опублікувала речниця американського Державного департаменту Хезер Науерт.

Олег Сенцов відбуває 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі. Він оголосив голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів. Сьогодні триває 43 день голодування.

Акції за звільнення Олега Сенцова відбулися по всьому світу.






На правах реклами