Ми у Facebook
29.06.2018, 10:05

На Рівненщині планують закрити школу, куди ходять діти з трьох сіл

Фото Аліни Тис

Одна з найбільш обговорюваних "шкільних" тем – доля Іваницького НВК "школа-сад", яку планували реорганізувати у дитячий садок. Усе тому, що недостатньо коштів на фінансування школи, тож учням цього навчального закладу довелося б їздити в іншу школу.
Одна з найбільш обговорюваних на Рівненщині тем – доля Іваницького НВК "школа-сад", яку планували реорганізувати у дитячий садок. Усе тому, що недостатньо коштів на фінансування школи, тож учням цього навчального закладу довелося б їздити в іншу школу.

Аліна Тис родом із села Переділи Рівненського району. Це неподалік села Іваничі. А тому, коли була ученицею, то теж відвідувала цей навчальний заклад:

"Цьогоріч моя молодша сестра іде у перший клас, ми писали заяву саме у цю школу, адже туди ходила я, там хороші вчителі, які зацікавлені навчити та передати свій досвід. Ми вже познайомилися з вчителькою та готувалися, що першого вересня вона буде вчитися саме у тій школі. Проте, ми дізналися, що її реформують. Інша школа знаходиться далеко, автобус їздить не постійно. Із місця куди довозить автобус далеко іти, рейсові маршрутки не зупиняються для такої малечі. Школа, в яку примусово хочуть перевести досить велика, дітям буде важко у великому скупчені незнайомих людей. Таким, як моя сестра Вероніка, які звикли до знайомих облич, буде складно так швидко ввійти в те коло", – розповідає Аліна ТИС.

Проте, є надія, що школу у дитячий садок не реорганізують.

"До нас у школу ходять діти з трьох сіл: Іваничі, Дворовичі та Переділи. Дітей небагато, але у школі створені комфортні умови для навчання та розвитку. Педагогічний колектив забезпечує належну якість навчання. До того ж, дітям недалеко добиратися до школи. А тому батьки виступили проти того, щоб школу реформували у садок", – зазначає Світлана КОРОЛЯК, завідувачка Іваницької НВК "школа-сад".

"Будівельна амністія": що треба знати про легалізацію самобудів

Фото Аліни Тис
Фото Аліни Тис


Однак, як виявилося, доля школи тільки вирішується:

На яких вулицях Рівного відремонтували зовнішнє освітлення [+Фото]

"Поки що конкретно нічого не можу сказати. Переведення в Малошпаківську школу призупинилося. Адже батьки висловили своє незадоволення. З цього приводу відбулося обговорення. Я думаю, за цей тиждень повинно вирішитися, що має бути далі. Одним словом, зараз доля школи вирішується", – говорить голова Малошпаківської сільської ради Михайло ВОЙТОВИЧ.


Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ