Ми у Facebook
09.07.2018, 19:08

У Рівному змагалися кіберспортсмени з усієї України

Днями у рівненському інтернет-клубі "Центральний" відбувся турнір з кібергри "Dota 2".
"Dota 2", Defence of the Ancients (укр. Оборона Древніх) — багатокористувацька відеогра в жанрі стратегії в реальному часі. У Dota 2 грають 2 команди по 5 осіб у кожній. Кожен гравець контролює лише одного персонажа (або декількох — Міпо, Лон Друїд), якого називають героєм, та, за наявності певних умінь, деяку кількість інших допоміжних одиниць. Кожна команда має фортецю в куті карти, яка слугує місцем початку гри для команди і місцем відродження після смерті. Головною метою гри є знищення головної будівлі на базі ворога, для цього герої протягом гри намагаються вбити ворожих героїв та зруйнувати ворожі будівлі, здобувають досвід та золото.



- Дуже важливим у "Dota 2" є поєднання індивідуальної та командної гри, - говорить учасник турніру Мирослав КОЛПАКОВ. - І гра "Dota 2" реально допомагає знайти між ними рівновагу!

Турнір відвідали учасники не лише із Рівненщини та Волині, - а й гравці з Київської, Львівської, Житомирської та Одеської, і з інших областей.

Рівненська команда справилася із завданням знищити ворожі фортеці противника швидше за інших - тобто, за 25 хвилин.

- Удома на власному комп'ютері легше. Та і тут охоче граю, дуже веселий турнір! - ділиться капітан рівненської команди Владислав КРИСТАНЧИК.

- Владислав - це відомий гравець, котрий грає у Міжнародній команді, входить до 15-топ гравців "Dota 2", - з гордістю розповідає співорганізатор турніру Микола КОВАЛЬСЬКИЙ. - На сьогодні у нас було 16 команд по 5 учасників. Будемо змагатися за остаточний, фінансово солідний приз!

Гра "Dota 2" допомагає навчитися діяти та мислити цілою командою, балансуючи це з індивідуальною грою! "Dota 2" допомагає виробити швидкість реакції, розвиває фантазію, стимулює психомоторні здібності на свідомому та на підсвідомому рівні. А головне - гра допомагає поєднати приємне з корисним, - тобто, зміцнює дружні зв'язки тих, хто у неї грає. Це є однозначно вигідною перевагою гри порівняно з іншим "азартним відпочинком", так би мовити.

- Турнір із "Dota 2" у Рівному проводять вдруге, та перший раз за підтримки Федерації кіберспорту України, - інформує голова регіонального відділення Федерації кіберспорту України у Рівненській області Тетяна ПЕШКО.

- Це вже більший масштаб та більша конкуренція! - каже Микола КОВАЛЬСЬКИЙ. - Ми також маємо власну залу, де незадіяні гравці можуть подивитися трансляції матчів!

- Єдиний мінус, що коментатора погано чути, тихий звук! - відзначає уболівальник Владислав ЯЧИШИН. - А так усе добре...

Найбільшою інтригою для журналістів залишилося питання, хто усе ж переміг у "Dota 2" о 22 годині у день проведення турніру! Саме тоді в Центральному інтернет-клубі визначили однозначного й остаточного переможця.

Повідомляється, що перше місце зайняла команда "Drakaris" з Рівного, друге місце - також рівненська команда "123", а третє команда "Skill" з Одеси.

Світлини надано інтернет-клубом "Центральний".





На правах реклами