Три рецепти домашнього морозива
1. Вершкове морозиво
Інгредієнти:
3 склянки молока або вершків
1 склянки цукру
3 яйця
2 пакетика ванільного порошку
Приготування:
Жовтки покласти в каструлю, перемішати з цукром та ваніллю, помішуючи додати гаряче молоко (вершки), а потім поставити на плиту та варити, постійно помішуючи суміш дерев’яною ложкою. Коли суміш трохи загусне і зникне піна, прибрати каструлю з плити, зцідити і заморозити.
2. Пломбір горіховий
Інгредієнти:
8 яєчних жовтків
1,5 склянки цукру
0,5 кг мелених горіхів
2 склянки вершків, ванілін.
Приготування:
Розтерти 8 жовтків з 100 г цукру і ваніллю, збивати на плиті, поки не загусне, не даючи закипіти. Перемішати з меленими горіхами.
Збити 2 склянки густих вершків, додати в них 0,5 склянки цукру, змішати з охолодженими горіхами і жовтками.
Заморозити в пломбірній формі.
3. Шоколадне морозиво
Інгредієнти:
3 жовтки
3 ст. ложки цукрової пудри
1,3 склянки молока
120гр шоколаду
3 ст ложки води
6 ст ложок жирних вершків
Приготування:
Встановіть морожницю на мінімальну температуру. Жовтки розітріть з цукровою пудрою, потім, помішуючи ложкою, повільно вилити до них молоко, що майже закипіло, тонкою цівкою.
Отриману суміш процідити в каструлю підходящого розміру і варити на слабкому вогні до загусання. Шматочки шоколаду покласти у воду і розтопити на водяній бані. Збити вершки. Додати в загуслу суміш спочатку шоколад і потім вершки. Все ретельно перемішати, перекласти в мороженицю і заморозити.

Скільки коштує вища освіта в Україні станом на 2025 рік

У 2025 році вартість контрактної вищої освіти в Україні виросла в середньому на 34%, і наразі становить близько 56 350 ₴ за повний курс бакалаврату за найпопулярнішими спеціальностями.
переглядів: 64
Не можна їсти багато: дієтологи розповіли, як краще вживати м'ясо

М'ясо — важлива складова раціону, адже воно є чудовим джерелом білка, заліза, цинку та вітамінів групи B, що позитивно впливають на здоров'я організму.
переглядів: 158
Сьогодні на Рівненщину привезуть військового, який помер від інфаркту

Сумна звістка сколихнула Зарічненську громаду Рівненщини – на Київщині перестало битися серце військовослужбовця Валентина Шемейка, 1971 року народження.
переглядів: 358
Сніданок за 10 хвилин: готуємо яєчню за французьким рецептом

Цікавий варіант приготування звичної яєчні.
переглядів: 234
Топ-5 брендів роликів, які варто розглянути у 2025 році
Коли ви вибираєте ролики, важливо звертати увагу на бренд, оскільки від цього залежить якість, комфорт і довговічність вашого катання.
переглядів: 116