Ми у Facebook
16.07.2018, 18:50

У Рівному відбудеться унікальний музичний фестиваль

З 2 по 12 серпня зала камерної та органної музики відчинить свої двері для гостей Міжнародного фестивалю органної музики «Musica Viva ORGANUM» - Жива музика органу.
Орган — один з тих інструментів, який слід слухати лише наживо. Живі вібрації потоків повітря наповнюють зал, проходячи через органні труби, і створюють дивовижний ефект впливу на слух. Таке сприйняття не може відтворити жодний звукозапис.

Сьогодні Рівненська обласна філармонія закриває сезон





Рівнянам і гостям міста надається унікальна можливість почути цей дивовижної потужності інструмент в органному залі Рівного. Саме тут встановлений один із найкращих інструментів в Україні унікальний орган, який дозволяє виконувати весь спектр світової органної музики.

«Фестиваль, який відбудеться у серпні справді унікальний . До Рівного приїдуть кращі органісти світу, котрі знають не по чутках про можливості нашого інструмента. Глядачі отримають насолоду від техніки гри в чотири руки та чотири ноги. Це безперечно геніально. Цей фестиваль збере органістів з Італії, Японії, США, Франції та Польщі, які представлять програму багатьох напрямків, епох і течій. Слід зазначити, інтерес до органної музики зростає з кожним роком. Про це свідчать заповнені зали під час органних концертів. І це зрозуміло: почувши одного разу звучання органу, «короля музичних інструментів», враження залишаються на все життя! Класична органна музика потужно впливає на мозкову діяльність, покращує логічне мислення, підвищує математичні здібності, заспокоює, мобілізує механізми пам’яті, розсіює депресію, звільняє від переживань і дарує людині відчуття сили, впевненості та внутрішнього спокою. Це прекрасний спосіб відпочити і сконцентруватися. Саме тому органна музика нині затребувана й актуальна серед людей різних поколінь і статусу», — підкреслив директор Рівненської обласної філармонії Микола Орешко.

Звісно що цьогоріч, власне на цьому фесті, ми максимально гарно спробуємо попрацювати зі світловими та спецефектами аби нашому улюбленому глядачу було цікаво та комфортно – дадав Микола Орешко.

Отже, гурмани музичного смаку і ті, хто готовий долучитися до грандіозної події нинішнього літа, можуть уже планувати дати відвідин концертів, які відбудуться:

2 серпня — Сальваторе Пронесті та Лаура Саруббі (орган, Італія);

7 серпня — Жан-П’єр Стайвер (орган, Франція)та Хіроко Іноуе (орган, Японія);

9 серпня —Гейл Арчер (орган, США);

12 серпня — Міхал Бялко (орган, Польща).

Деталі на сайті: http://organ.rv.ua

Квитки в касі органного залу.

Довідка за тел: 067-363-29-00, 43-01-50





На правах реклами