Ми у Facebook
25.07.2018, 17:36

Групам вірян з Рівненської області відмовляють у оренді транспорту

Групам вірян з Рівненської області, які планують у п‘ятницю, 27 липня взяти участь у заходах до 1030-річчя Хрещення Русі, відмовляють у оренді транспорту для групових поїздок до Києва. Про це заявив голова синоїдального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Климент, передає «Інтерфакс-Україна».
«Нажаль, вже є досить тривожні повідомлення та інформація про те, що в деяких регіонах штучно блокується можливість для транспортування віруючих людей у Київ для участі у хресній ході. Зокрема, надходить інформація з Житомирської області, з Одеси та інших регіонів про те, що перевізникам та власникам автопарків деякі представники влади, силових структур, чиновники рекомендують не здійснювати маршрути у Київ саме 27 липня», – сказав представник УПЦ.



За словами представників єпархій у Житомирській області, у неформальній обстановці перевізники говорять, що можуть надати транспорт для групових перевезень в інший день – 26 або 28 липня, але виділити транспорт 27 липня не можуть. Аналогічна ситуація склалась у єпархіях у Рівненській області та Одесі.

Минулого року в урочистих заходах до Дня Хрещення Русі взяли участь близько 100 тисяч віруючих.






На правах реклами