Ми у Facebook
26.07.2018, 20:20

27 липня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У п'ятницю, 27 липня 2018 року, ось вже 19 років у багатьох країнах світу відзначають неофіційне професійне свято День системного адміністратора (System Administrator Appreciation Day). Ініціатором вважається американець, сисадмін з Чикаго Тед Кекатос, який запропонував дати відчути системним адміністраторам хоч раз на рік вдячність з боку користувачів за надійну роботу корпоративних комп'ютерів та мереж.

Православна церква вшановує пам'ять апостола вiд 70-ти Акили; преподобного Онисима, чудотворця.

Іменини (День ангела): Акила, Іван, Никодим, Онисим, Степан.

27 липня в історії:

165 років тому (1853) народився письменник і громадський діяч Володимир КОРОЛЕНКО. Уродженець Житомира, навчався у Рівненській гімназії. Серед найвідоміших творів – повісті “Сліпий музика” (1886), “Діти підземелля” (скорочена версія повісті “В поганому товаристві”, 1886), “Без язика” (1895).

16 років тому (2002) сталася Скнилівська трагедія – одна з найбільших аварій в історії авіашоу. Внаслідок падіння літака Су-27 у Львові на Скнилівському летовищі загинуло 77 людей, у тому числі 28 дітей. Постраждали ще понад 250 людей.

Прикмети дня:

27 липня якщо день дощовий, то буде лити ще сім днів або сім тижнів. Чайки плавають у водоймах – погода буде погожою.

А ще сьогодні в Україні, якщо небо буде безхмарним, можна буде побачити незвичайне астрономічне явище - повне місячне затемнення або "багряний Місяць". Або ж онлайн в реальному режимі на сайті NASA. Незвичайне видовище можна буде спостерігати з 23:22 за київським часом (о 20:22 – за Гринвічем). Триватиме воно 103 хвилини — найбільше за останні 100 років. До того ж до Землі сьогодні ввечері, рухаючись своєю орбітою, максимально наблизиться планета Марс. І багатьом пощастить побачити біля Місяця яскраво-рожеву зірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
26 липня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у липні 2018
Церковний календар на липень 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ