Ми у Facebook
29.07.2018, 17:59

"Київстар" програв справу про посекундну тарифікацію дзвінків

Антимонопольний комітет виграв судовий позов.
Господарський суд міста Києва відмовив мобільному оператору Київстар у позові до Антимонопольного комітету, який оштрафував його на 21 млн грн за порушення принципів тарифікації дзвінків.

Про це в коментарі LIGA.net розповіла державний уповноважений АМКУ Марія Процішен.

«Київстар хотів щоб суд визнав недійсним рішення АМКУ в повному обсязі. Але в позові було відмовлено », - зазначила вона.

АМКУ ще 14 грудня 2017 року прийняв рішення накласти штраф на оператора мобільного зв'язку.

"Оператор у своїй комунікації про умови тарифікації використовував три типи тверджень, в двох з яких зазначалося, що тарифікація" посекундна ". По факту це твердження помилкове - вартість повної хвилини розмови списувалася в першу секунду розмови", - заявляли тоді в АМКУ.

Київстар звернувся в суд і на початку березня було відкрито справу. Невиконання виплати штрафу призводить до нарахування пені в розмірі 1,5% за кожен день прострочення у від суми штрафу. (або 319, 6 тис грн. в день) Суд розпорядився заморозити санкцію до рішення суду по суті спору.

У прес-службі Київстар відзначили, що врахували рекомендації АМКУ і своєчасно вжили заходів, щоб зробити комунікацію більш зрозумілою для клієнтів.

«У той же час з метою підтвердження правомірності рішення АМКУ Київстар звернувся до суду з відповідним позовом. Рішення про подальше оскарження буде прийнято компанією після отримання повного тексту рішення суду », - відзначили в компанії.





На правах реклами