Ми у Facebook
30.07.2018, 18:10

Вселенський Патріарх підтвердив намір дарувати українській церкві автокефалію

Фото president.gov.ua.

У дні святкування 1030-річчя хрещення хрещення Київської Русі - України Президент Петро Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського Патріархату, яка прибула в Україну.
В ході зустрічі Єпископ Едмонтський Української православної церкви в Канаді Іларіон зачитав послання Патріарха Варфоломія, який відзначив важливість хрещення Святого Володимира від Першопрестольної церкви Константинополя в метрополії Херсонесу та хрещення України-Русі. «Новохрещений народ увійшов під духовне керівництво, нестримну турботу і церковний покров церкви Константинополя через створення митрополії Київської і всієї Русі, яка стала шістдесятою метрополією Вселенського Патріархату», - йдеться у посланні.

Президент України знову висловився про Томос

У посланні Вселенського Патріарха підкреслюється: «Визнаючи високу відповідальність першопрестольної Константинопольської Церкви, яка ніколи не переставала і не змирялася перед незаконними і неканонічними ситуаціями, які потрясали природне функціонування православної церкви і в ці відповідальні часи вона взяла на себе ініціативу відновити єдність православних віруючих України з кінцевою ціллю дарувати українській церкві автокефалію».

"Рішення про надання томосу уже прийняте", - заступник голови Адміністрації Президента


За повідомленням прес-служби Президента України, president.gov.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ