03.08.2018, 17:43

Які продукти згущують, а які розріджують кров

Фото Senfil.net

Кожен повинен пам’ятати, що якість крові має підтримуватися в певних межах.
Кров складається більш ніж на 90 відсотків з води.
Причинами згущення крові можуть бути загальне закислення організму, надмірна кроворуйнівна функція селезінки, зневоднення організму, шкідливий вплив опромінення, надмірне вживання цукру і простих вуглеводів, нестача вітамінів і мінералів (вітаміну С, лецитину, селену, цинку та інших), недостатнє вживання солі.

Як вберегтися від гепатиту "А"?

Продукти, які розріджують кров: різні ягоди, каштан, кора верби, інжир, часник, оливкова олія, апельсини і лимони, буряк, гранат, імбир, насіння соняшнику, артишок, ферменти, каланхое, корінь півонії, шабельник, гірудин.

Згущують кров:
цукор, алкоголь, гречка, картопля, банани, солодка їжа, копченості, білкова жирна їжа, газована вода, звіробій, кропива, аронія (чорноплідна горобина).

Отруєння грибами: профілактика і перша допомога

Медики нагадали, що розрідженню крові сприяє, крім дотримання правильного харчування, достатня кількість пиття. Щоб заповнити фізіологічні витрати організму, слід щодня випивати не менше 2-2,5 літра води хорошої якості, пише vsviti.com.


Більше інформації - в газеті "ОГО". Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram
Щасливе Рівне