Ми у Facebook
12.08.2018, 14:30

Острозька академія має найбільший конкурс серед університетів на Рівненщині

Фото oa.edu.ua.

Завершується вступна кампанія, а тому підбили уже перші результати.
Як повідомляє видання Освіта.ua, наприкінці липня цього року в Україні вступники подали понад півтора мільйони вступних заяв. Згадане видання, оприлюднило рейтинг університетів за кількістю поданих заяв. Згідно з кількістю поданих заяв на бакалаврат в заклади вищої освіти на Рівненщині, РДГУ посіло перше місце, оскільки на його спеціальності надійшло 5528 заяв, Національний університет водного господарства та природокористування — друге місце із кількістю заяв 4778, а Національний університет “Острозька академія” опинився на третьому місці - 3414 заяв.

Навчальний заклад з Рівненщини - у десятці серед університетів України міжнародного рейтингу U-Multirank

Однак, орієнтуватися слід не лише на кількісні показники, але й на співвідношення між поданими заявами та ліцензійними місцями, які має заклад вищої освіти. Це продемонструє скільки абітурієнтів претендували на одне ліцензоване місце в університеті. Кількість ліцензійних місць можна перевірити на сайті Міністерства освіти і науки. Якщо взяти до уваги ці показники, то ситуація змінюється майже на протилежну, аніж показав згаданий вище рейтинг. В РДГУ конкурс на бакалаврат склав цього року 1,94 людина на одне місце, в НУВГП – 1,27 людини на одне місце. А найбільшою популярністю користувався згідно із такими обрахунками Національний університет “Острозька академія”, де по суті на одне ліцензоване місце претендувало 2,64 вступника.

"Робота кипить!" - триває успішне будівництво нового корпусу Острозької академії


Таким чином, Острозька академія цього року вкотре має найвищий конкурс серед вступників, які планують навчатися в університетах Рівненщини.





На правах реклами