Ми у Facebook
16.08.2018, 12:00

Турецька ліра рекордно обвалилася: як це впливає на туристів

Фото з Інтернету

Рекордне падіння ліри не вплине на ціну путівок на відпочинок у Туреччині, оскільки їхня вартість прив'язана до долара. Але нинішній курс турецької валюти зіграє на руку туристам.
Як пояснив в ефірі ObozTV керівник всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха, нинішня ситуація з курсом у Туреччині дуже вигідна для здійснення покупок у країні.

"Для українського туриста це може бути тільки на благо, якщо він буде купувати якісь товари в Туреччині. Я не думаю, що там одразу відреагують різні торговельні заклади та буде якесь велике подорожчання. У турецькій валюті ті послуги будуть більш доступні для українців у перерахунку на долари", - пояснив він.

Експерт також зазначив, що в кінці літа і початку осені знизиться вартість відпочинку в Туреччині, але не через курс ліри.


"Давайте будемо говорити так, що зниження ціни на тури в вересні в турецьких готелях жодним чином не пов'язане з падінням турецької ліри. Воно перш за все пов'язано з тим, що зараз закінчується сезон і турецькі готелі, для того щоб пожвавити продажі знижують ціни і роблять більш привабливими ціни розміщення в готелі", - додав Голубаха.

Водночас член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран заявив, що зниження ціни на відпочинок варто очікувати на рівні 10-15%. За його словами, обвалу вартості проживання в турецьких готелях не буде.

"Ближче до вересня у них можуть спостерігатися кредитні проблеми, тому що разом із падінням ліри у них дуже виросли ставки за кредитами. Якщо в 2017 році в кредит давали десь під 14% річних, то зараз десь 20-25%, і ті готелі, які сидять на кредитуванні в лірі і на валютних кредитах, вони будуть більш поблажливими і більше будуть заохочені до того, щоб продати весь свій готельний фонд в оренду. Тобто залучити якомога більше відвідувачів", - наголосив експерт.





На правах реклами