Ми у Facebook
25.08.2018, 13:00

Судитимуть екс - працівниць банку, за махінації з грошима

Фото з Інтернету

Відкрили 79 розрахункових рахунків людям.
Ще у грудні 2016 року до поліції звернувся 36-річний рівнянин, що йому відмовили у наданні субсидії через проходження надто великої суми грошей через його банківський рахунок. Утім, чоловік запевнив, що рахунок ніколи не відкривав і стільки грошей ніколи не отримував.

Поліцейські за цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області встановили, що у 2015 році невідома особа від імені заявника продала вторинну сировину товариства з обмеженою відповідальністю на суму 156 000 гривень, що призвело до формування підроблених платіжних документів від його імені з використанням його особистих даних та подання неправдивих відомостей у Державну фіскальну службу України.

Крім того, у ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що впродовж 2015-2016 років працівники вказаного ТзОВ здійснили купівлю-продаж вторинної сировини, грошові кошти від купівлі якої були перераховані на 79 карткових рахунків фізичних осіб, відкритих в одному із відділень банку.

«У результаті проведених слідчих дій працівники поліції вийшли на слід 44–річної рівнянки, старшого менеджера з обслуговування клієнтів банку, повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Зловмисниця, діючи умисно, з корисливих мотивів, маючи доступ до автоматизованої банківської системи, скориставшись своїм логіном та паролем, внесла завідомо неправдиві відомості до системи про відкриття 79 розрахункових рахунків громадян. Після цього, за попередньою змовою із 65-річною жителькою обласного центру, яка перебувала на посаді старшого касира того ж банку, провели операції по зняттю вказаної готівки через касу шляхом підроблення відповідних документів».

Відповідно до свідчень 55 осіб грошових коштів від товариства вони ніколи не отримували, вторинну сировину їм не здавали, карткових рахунків у вказаному банку вони ніколи не відкривали, коштів у касі банку не отримували, а у документах стосовно відкриття рахунків та отримання грошових коштів в касі банку стоять не їхні підписи.

Обом жінкам слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 200, частиною 3 статті 362, частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. В загальному до суду скеровано кримінальне провадження із обвинувальним актом на 165 епізодів за ознаками зазначених кримінальних правопорушень.

Максимальне покарання, відповідно до інкримінованих підозрюваним статей передбачає позбавлення волі строком до шести років. Судове засідання у цій справі призначено на вересень цьогоріч.- повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області






На правах реклами