Ми у Facebook
27.08.2018, 17:01

Віктор Медведчук натякнув, що Олег Сенцов може повернутися додому

Віктор Медведчук, скрін з відео телеканалу 112.

Нещодавно український політик дав розлоге інтерв’ю.
Спецпредставник України з гуманітарних питань в Тристоронньої контактній групі Віктор Медведчук взяв участь в проекті "Велике інтерв'ю з великим політиком" на телеканалі "112 Україна.

Відомий російський поет присвятив вірш Олегу Сенцову

Зокрема, зайшла мова про ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

“А що ви робите для повернення Олега Сенцова?”, - запитав журналіст телеканалу Павло Кужеєв.


Олег Сенцов продовжує виховувати своїх дітей

“Хм, я вам відповім так. Значить, перемовини зі звільнення громадян України, які знаходяться під слідством на території РФ, вони не зупинялися ніколи. Це постійний предмет процесу переговорів”, - відповів Віктор Медведчук.

Він також зазначив, що, на його суб’єктивну думку, критика Кремля не сприяє звільнення Сенцова.

Також політик зазначив, що немає нічого страшного, якщо Сенцов напише прохання Путіну про звільнення. Повідомлення про це мама режисера Людмила Сенцова отримала у відповідь на прохання про помилування свого сина.

“Це звичайна відповідь. В Україні є теж подібне положення. І воно діє. Коли особа, яка прагне, щоб її помилували, персонально звертається на ім’я Глави держави з метою такого помилування. Це звичайне правило, яке діє в звичайних умовах [...] Це не “чолобитна царю”, що в Україні є “чолобитна царю?” Це вимога для всіх держав,” - зазначив Медведчук.

“Не треба розписуватися за нього буде він писати прохання про помлування. А що такого страшного, якщо він його написав? І ми знали точно, що він його напише, то ми зможемо домовитися з Росією, що ми його звільнимо? В чому страх? Нам що “шашечки” чи “їхати”?”- сказав український політик.

Журналіст в ході розмови уточнив, чи приїде Сенцов додому.

“Сенцов? Звісно приїде”, - відповів Віктор Медведчук.

Олег Сенцов відбуває 20 років ув’язнення в колонії строгого режиму на Ямалі.Російський суд визнав його винним у спробі здійснити теракт. Як стверджує слідство, Олег Сенцов планував взірвати вибухівку поблизу меморіалу «Вічний вогонь» і пам’ятника Леніну в Сімферополі у 2014 році.

Олег Сенцов голодує 106 день з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ