Ми у Facebook
28.08.2018, 19:00

В Польщі працює близько 900 тисяч українців

І з часом українських працівників стане ще більше.
За інформацією Нацбанку Польщі, зараз в цій країні працює близько 900 тисяч українців. І за прогнозами Нацбанк до 2020 року число українських працівників в Польщі зросте на чергових 200-300 тисяч осіб.

Де у Рівному знайти роботу

Натомість у липні безробіття у Польщі склало 5,9%. Про це повідомляє Головне статистичне управління. Це означає, що показник безробіття утримується на рівні, на якому він був у червні.

Анкетування показує, що мешканці України, які працюють в Польщі, хочуть туди переселитися. 22% анкетованих працівників з України хоче переїхати до Польщі на постійно, а 26% - жити там впродовж декількох років.

В Україні податкова виявила понад 4 тисячі неоформлених працівників

Про це йдеться у найсвіжішому дослідженні на замовлення польської компанії EWL, яка займається пошуком робочих рук на Сході.

Підстава для переїзду українців до Польщі незмінна – більша оплата праці, ніж в Україні. Понад 22% українських респондентів можуть емігрувати через поганий розвиток ситуації у своїй країні, а ще 18% - у зв’язку з можливістю професійного розвитку в Польщі, йдеться у дослідженні «Українці на польському ринку праці – досвід, виклики та перспективи».

Про це повідомляє Польське Радіо, polradio.pl.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ