Ми у Facebook
03.09.2018, 08:00

Тепер аукціони для продажу дозволів на видобуток газу стануть прозорими.

Фото з Інтернету

Уряд своїм рішенням запроваджує в Україні систему електронних торгів на дозволи й ліцензії на використання надр. В першу чергу це стосується видобутку газу.
Це рішення розширить коло учасників ринку, збільшить обсяги інвестицій і надходження до бюджету України, а також посилить державну енергонезалежність.

Такі дозволи будуть надаватись лише на відкритих аукціонах через систему електронних торгів ProZorro – для запобігання можливій корупції. Відтепер можна відслідкувати торги на кожному етапі їх проведення. Контакт з чиновниками непотрібен. Правила – прозорі і єдині для усіх. А дозволи продаються на аукціонах за ринковою ціною.

Кожен може в режимі онлайн бачити, що продається на аукціонах, де продається, ціну і обсяги видобування. Терміни погоджень будуть значно скорочені, аукціони будуть проведені вже у найближчі місяці.

Прийняття Кабінетом Міністрів України цього пакету рішень дає можливість значно збільшити обсяги інвестицій і збільшити обсяги власного видобутку. Наразі на аукціон виставляється 44 спецдозволи з початковою вартістю 3 млрд гривень. Раніше така кількість ділянок виділялася за 50 млн – вигода для бюджету держави очевидна. До того ж ці рішення дозволять відкрити доступ до видобутку на 14 ділянках на шельфі Чорного моря.

Джерело:Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ