Ми у Facebook
11.09.2018, 13:48

У Рівному бійцівський собака кинувся на дитину [+Фото]

На власника собаки поліцейські склали адміністративний протокол.
На лінію 102 звернулась громадянка, яка стверджувала, що собака бійцівської породи накинувся на її дитину, коли та перебувала в магазині на вулиці Відінський.

Коли патрульні прибули на місце події, то виявили, що власник собаки не був уважним, не слідкував за своїм псом, не одягнув на нього намордник, внаслідок чого наклякав малолітню дитину. На щастя, вона не отримала тілесних ушкоджень. Однак окрім профілактичної бесіди власник отримав протокол про адміністративне порушення за ст.154 (Порушення правил тримання собак і котів).



На жаль, не всі дотримуються правил вигулу собак та одягають на своїх улюбленців повідець та намордник.
Законодавство не забороняє з'являтися з домашніми тваринами за межами місць їх постійного утримання.

При цьому на особу, яка супроводжує тварину, покладається обов'язок убезпечити людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди домашньою твариною. Багато власників та утримувачів собак нехтують правилами їх вигулу. При цьому таке нехтування стає причиною завдання твариною людям тілесних ушкоджень, а іноді й смерті.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення за порушення правил тримання собак і котів передбачене покарання. Будьте взаємоввічливі!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ