Ми у Facebook
17.09.2018, 09:20

У Рокитнівському районі обговорили майбутнє створення громад

У Рокитнівському районі на Рівненщині і досі не створено жодної об’єднаної територіальної громади. Аби з’ясувати чому гальмується реформа децентралізації, та роз’яснити її мету у Рокитне з робочим візитом завітали консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського відділення АМУ.
Сільським головам, керівникам структурних підрозділів, активістам та керівництву району – консультанти розповіли про суть реформ, її переваги, розкрили законодавчі питання реформ.

Люди в свою чергу цікавились, чому затвердили саме такий перспективний план формування громад у Рокитнівському районі. Консультант з правових питань Василь Курилас пояснив - «Перспективний план затвердили відовідно до методики, де враховано зону доступності, та спроможність потенційних ОТГ. У даному форматі передбачено дві громади у Рокитнівському районі – і вони визнані спроможними.»



Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер наголосили – спроможність громади нині залежить від багатьох чинників, зокрема і від легалізації в ОТГ – це робочі, і сплата акцизу, та інші надходження. Водночас навела приклади господарювання інших громад області.

Під час зустрічі обговорили й інші проблемні питання - реформи та зміни у галузі освіти¸ формування госпітальних округів, управління земельними ресурсами, зміни у пенсійному законодавстві та інші соціальні гарантії.

Консультанти наголосили – процес утворення громад потрібно активізувати, адже нині суспільство очікує позитивних змін.

Повідомляє Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ