Ми у Facebook
19.09.2018, 08:41

Юрій Дерев’янко у Рівному розповів, якою має бути освіта та як неоекономіка створить робочі місця [Фото+Відео]

Доступ дітей зі всіх куточків України до найкращих знань, можливість вчителям заробляти вдвічі більше, фінансування державою вищої освіти та підтримка обдарований дітей – такою буде освіта за некоекономіки в цифровій державі, яку пропонує побудувати народний депутат, кандидат у Президенти України Юрій Дерев’янко.
На зустрічі з мешканцями Рівного він розповів про свою президентську програму, де новітні технології подолають корупцію, бюрократію і олігархат, та пояснив, як повернути окуповані території та відновити мир в Україні.

Жителі Рівного поцікавились у Дерев’янка його баченням реформи освіти. Він наголосив на необхідності кожній дитині у будь-якому куточку України дати доступ до найкращих знань.



«В цифровій державі ми отримаємо через свій електронний кабінет безкоштовний доступ до найкращих знань, які батьки зможуть дати дітям поза школою, якщо дитина не зрозуміла тему на уроці. Через електронний кабінет можна буде знайти необхідну тему і отримати відеоурок від найкращого вчителя в Україні. Також я пропоную дати змогу вчителям заробляти вдвічі, а то й втричі більше – вони зможуть добровільно здавати екзамени (своєрідне підвищення кваліфікації) і здобувши високі результати отримуватимуть вищу заробітну плату. Таке самовдосконалення вчителів дозволить значно покращити якість знань та дасть змогу отримувати гідну заробітну плату», - зазначив Дерев’янко.



Вища освіта, за словами Юрій Дерев’янка, повинна реалізовуватись за принципом «гроші рухаються за дитиною», коли держава виділяє дитині кошти на навчання, які потім надходять в той університет, куди вона вирішила поступати.

«У нас дуже талановиті обдаровані діти, навіть у найвіддаленіших і найменших селах діти виграють олімпіади та конкурси, але, на жаль, часто їм навіть немає за що купити взуття і вони не реалізовують свої здібності належним чином. Держава першочергово має підтримувати таких самородків», - додав він.



Також молодь порушила проблему працевлаштування після здобуття вищої освіти та відсутності робочих місць.

«Я скоро закінчую філологічний факультет, я маю бажання працювати по спеціальності, але я вже розумію, що в Рівному мені роботу не дадуть, а їздити за кілька десятків кілометрів на роботу я не хочу. Постає питання для чого я 6 років вчилась в університеті, якщо не матиму змоги працювати по спеціальності», - обурилась студентка Галина.



«Треба повертати наших людей в Україну за рахунок розвитку економіки. Відповідно будуть народжуватись діти тут, збільшуватиметься кількість населення, зростатиме попит на робочі місця, до прикладу, для педагогів. Голандці, поляки, азіати готові заходити в Україну і будувати тут виробництва та створювати робочі місця, але зараз влада не дає їм такої можливості, адже олігархи монополізували всі галузі. Тому все починається з економіки, я пропоную будувати НЕОЕКОНОМІКУ, де буде захист права власності, проста та дієва податкова система і платитимуть менше,але всі, легалізація всіх видів підприємницької діяльності забезпечить додаткові надходження в бюджет. Це створить сприятливий інвестиційний клімат, сформує конкурентоспроможний ринок, які сприятимуть створенню робочих місць», - пояснив парламентар.






На правах реклами