Ми у Facebook
04.10.2018, 07:45

АФІША: фестивальний жовтень на Рівненщині [+Фото]

Розпочнеться жовтень обласним відкритим етно-фестивалем у Рокитному «Збериса, мой родоньку…», який проведуть вперше.
Дійство присвячують весільним традиціям, популяризації родинної обрядовості та пісенно-музичної спадщини поліщуків. Свято відбудеться 7 жовтня. У його програмі – виступи українських та польських ансамблів, майстер-класи, виставки та частування. Початок - о 12 годині.

А 14 жовтня у Рівному проведуть XIІІ Міжнародний «Фотовернісаж на Покрову». На захід запрошують рівнян на гостей міста, а також усіх любителів сучасної фотографії.



Цього ж дня, на Покрову, відбудуться урочистості до Дня захисника України. Обласний фестиваль патріотичної пісні «Героям слава» пролунає в урочищі Гутвин Костопільського району. Захід має на меті популяризацію української патріотичної пісні, любові до рідного краю та вшанування пам’яті героїв національно-визвольних змагань.



Також 14 жовтня усіх охочих запрошують відвідати історичний куточок Рівненщини – Хотин. Там, на березі річки Горинь, влаштують фестиваль «Погорина. Урочище Чадорож». У програмі заходу майстер-класи з народних ремесел: гончарство, ткацтво, миловаріння, стрільба з лука, а також плавання на реконструйованому українському човні – байдаку.



А завершать фестивальний жовтень концертом, який відбудеться 29 жовтня в облмуздрамтеатрі. Там виступлять композитори Рівненщини та члени всеукраїнської музичної спілки.



За матеріалами прес-служби ОДА.





На правах реклами