Ми у Facebook
04.10.2018, 18:02

Консул Угорщини - персона нон-грата. Український консул теж

фото з med-travel.com.ua.

Дипломати мають три доби для того, щоб покинути територію України та Угорщини.
Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, консулу Угорщини в місті Берегово вручили ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, він має полишити Україну протягом наступних 72 годин.

Гаряча парламентська осінь. Що у планах?


"Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства.Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів", - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці МЗС України.

Ім’я та прізвище консула МЗС не називає.

Разом з осінню в Україну прийдуть нові тарифи на газ та тепло


"Не питайте мене про прізвища. Звичайна дипломатична практика - цього не говорити", - сказав Павло Клімкін, повідомляє Європейська правда.

У відповідь на дії України Будапешт видворив українського консула у відповідь. Про це повідомив голова МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції, про це повідомляє HVG.hu. Представник України має теж 72 години, аби покинути територію Угорщини.

Напруга між Україною та Угорщиною виникло після появи відео, на якому видно, що українці отримують угорські паспорти.





На правах реклами