Ми у Facebook
12.10.2018, 16:40

На Рівненщині п'яний водій пропонував патрульним хабар

У середу, 10 жовтня, близько другої години ночі на автодорозі «Київ-Чоп» у Дубенському районі патрульні зупинили автомобіль «ГАЗ-24».
Під час спілкування із 40-річним водієм з міста Дубно, поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння. На місці зупинки транспортного засобу йому запропонували пройти освідування за допомогою газоаналізатора «Alkotest Drager».

Однак чоловік, аби уникнути адміністративної відповідальності, запропонував патрульним неправомірну вигоду в сумі дві тисячі гривень. Жителю Рівненщини повідомили, що в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення та попередили, що все фіксується на нагрудні відеокамери. Також водію пояснили, що в разі його повторних дій, а саме пропозиції працівникам поліції неправомірної вигоди, на місце події буде викликано слідчо-оперативну групу.

Із результатом освідування у 1,72 проміле водій не погодився і забажав пройти його у медичній установі. Дорогою до лікарняного закладу дубенчанин неодноразово наполягав на пропозиції неправомірної вигоди, але вже у сумі тисяча гривень.

Поліцейський з Рівненщини загинув у аварії [+Фото]

На водія склали протокол за частиною 1 статті 130 (керування в стані сп'яніння) КУпАП та винесли постанову за частиною 1 статті 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі посвідчення водія).

Крім того, слідчі розпочали досудове розслідування за фактом пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до чотирьох років.





На правах реклами