Ми у Facebook
23.10.2018, 16:51

Офіційно: подробиці затримання заступника голови РДА [+Фото]

Сьогодні, 23 жовтня, правоохоронці викрили першого заступника голови однієї з районних державних адміністрацій та керівника відділу цієї РДА в одержанні ними останньої частини неправомірної вигоди.
У межах кримінального провадження, правоохоронці задокументували корупційну діяльність посадових осіб РДА. Встановили, що за погодження та винесення позитивного рішення щодо забудови земельної ділянки на території сільської ради перший заступник голови РДА та керівник відділу вимагали від особи 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди.



Так, під час проведення процесуальних заходів задокументували факт одержання фігурантами частини коштів від обумовленої ними суми.



Сьогодні правоохоронці затримали одного з керівників РДА під час одержання ним останнього «траншу» у розмірі 5 тисяч доларів США. Окрім зазначеної суми правоохоронці виявили у службовому кабінеті посадовця кошти з першої передачі неправомірної вигоди - 1,1 тисяч доларів США.



На даний час проводять обшуки в службових приміщеннях районної державної адміністрації та за місцем проживання фігурантів.

Вирішується питання щодо затриманняобох посадовців у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, заступника голови Рівненської РДА взяли на хабарі

За матеріалами Департамент захисту економіки Національної поліції України.





На правах реклами