Ми у Facebook
30.10.2018, 17:17

Завдяки Світовому банку лікарні Рівненщини отримають сучасну діагностичну техніку

В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», в управлінні охорони здоров’я Рівненської ОДА відбулося розкриття цінових пропозицій щодо закупівлі медичного обладнання для вторинного рівня.
30 жовтня розкрили цінові пропозиції для лота № 3 “Закупівля електрокардіографа 12-канального з автоматичною обробкою даних. Прилад для комбінованого Холтерівського моніторування ЕКГ та АТ з програмним забезпеченням та двома додатковими ЕКГ реєстраторами, надання послуг зі встановлення обладнання і навчання персоналу”, а також лота №4 “Закупівля системи для проведення тредміл-тесту та надання послуг зі встановлення обладнання і навчання персоналу”.



Захід відбувся за участі керівника проекту Світового банку на Рівненщині Сергія РИБАЧКА, представників компаній, які надали свої пропозиції, спеціальної комісії журналістів.

на фото Сергій РИБАЧОК.
на фото Сергій РИБАЧОК.


“Відбулося розкриття тендерних пропозицій щодо закупівлі обладнання для лікарень Рівненщини. Йдеться про придбання технічного комплексу, який дозволяє точно діагностувати хвороби системи кровообігу. В більшості лікарень нашої області подібного устаткування до цього часу не було. Орієнтуючись наявну інформацію можу сказати, що ми маємо велику конкуренцію серед фірм, які подали заявки. На участь у торгах документи надіслали 7 компаній. Серед них — 5 українських та 2 швейцарських.



Наразі група із провадження проекту та комісія з відбору приступає до оцінки представлених заявок. Після ретельного аналізу оберуть компанію з якою підпишуть контракт щодо постачання медтехніки. Як правило аналіз пропозицій та обрання переможця тендеру займає близько місяця. Усе залежить від кількості пропозицій і від їхньої якості. Оцінка відбувається за кількома критеріями. Перший етап оцінки - відповідність необхідним технічним характеристикам, які нам необхідні. Другий етап — співвідносність нашим жорстким вимогам щодо досвіду роботи компанії на ринку, її фінансового обороту, кількості реалізованих аналогічних контрактів. Одним словом, це повинна бути фірма з високою кваліфікацією. Після того, як усі учасники тендеру отримали технічну та кваліфікаційну оцінку відбувається порівняння цін. Контракт присудять тим, хто не лише виконає усі умови, але й запропонує найнижчу ціну”, - зазначає керівник проекту Світового банку на Рівненщині Сергій РИБАЧОК.



За словами пана Рибачка, в результаті тендеру техніку отримають 18 медичних закладів в Рівненській області: усі районні лікарні, обласна лікарня в Рівному та дві рівненські міські лікарні. Ці “медичні обновки” встановлять у кардіологічних відділеннях і завдяки їм медики не лише робитимуть електрокардіограми, але й відслідковувати стан кровоносної системи пацієнта протягом доби. Крім цього, тредміл-тест дає змогу виміряти показники активності серця та тиск під час навантаження. Комбінація всіх діагностичних пристроїв дає змогу точно встановити діагноз на базі районних та міських медзакладів.




Час, який потрібен для оснащення лікарень технікою, залежить від умов договору. Дещо виготовлятимуть під замовлення. В такому разі термін постачання складатиме 3-4 місяці. Велике значення має і те, чи техніка знаходиться в Україні, чи потребує транспортування з-за кордону:




“Як правило в наших контрактах ми встановлюємо термін постачання від 90 до 120 днів”, - підкреслив Сергій РИБАЧОК.





На правах реклами