Ми у Facebook
07.11.2018, 17:00

Пізнати Люблін: комунікація, співпраця, медіа

фото Наталії Веляник.

Делегація студентів і викладачів факультету міжнародних відносин та кафедри журналістики Національного університету “Острозька академія” нещодавно взяла участь в обмінному проекті, спрямованому на розвиток журналістських компетентностей, що відбувався у Любліні, Республіка Польща.
Проект, спрямований на розвиток компетентності молоді у сфері журналістики як платформи для співпраці обох країн, дозволив змінити власні установки, зруйнувати міфи та найголовніше — налагодити комунікацію із польськими студентами Люблінського католицького університету ім. Яна Павла II.

фото Наталії Веляник.
фото Наталії Веляник.


Конференція, у якій разом взяли участь українські та польські студенти, мала досить камерний характер — презентація студентського журналу Coś Nowego та телебачення Passion TV, знайомство та обмін досвідом. Українська та польська делегації у спільній розмові вкотре довели, що комунікація – двосторонній процес, і мова не є бар’єром на шляху до розуміння один одного.



Відео Олександра Бондаря.

Цікавою мовною практикою для нас стала можливість прослухати лекції від професора Міхала Виросткевича, який розповів про важливість таких простих елементів, як заголовна літера в текстах, а також про нові медіа в журналістиці.


фото Наталії Веляник.
фото Наталії Веляник.


Яскравим спогадом стала екскурсія на польський канал TVP3. Окільки в Польщі зараз триває передвиборча кампанія, то майбутнім журналістам було особливо цікаво заглянути за лаштунки медійного процесу.

Найбільш емоційною сторінкою поїздки стала екскурсія до колишнього концтабору Majdanek, де сповна можна було зрозуміти усю жахливість трагедії Другої світової війни. Відбудовані приміщення, екскурсії, групи туристів з різних країн та експонати того часу нікого не залишили байдужим.

фото Наталії Веляник.
фото Наталії Веляник.


Люблін – студентське містечко, комфортне для життя. Тут тобі і елементи урбаністики, і будівлі Старого Міста, що нагадують український Львів, а також відчуття насолоди моментом, коли ніхто нікуди не поспішає.

За ці дні команда Острозької академії мала можливість поринути в життя іншого міста, ознайомитися з його культурою, а підсумком стала робота над науковими тезами в рамках проекту, які пізніше увійдуть до спільного наукового збірника.


фото Наталії Веляник.
фото Наталії Веляник.


Другою частиною проекту став приїзд польських учасників до Острозької академії та Острога.

У програмі на них чекали цікаві екскурсії, зустрічі та лекції від викладачів нашого університету. Підсумком стала конференція, де українські студенти розповідали про Острозьку академію, навчання та культурне життя міста.


фото Наталії Веляник.
фото Наталії Веляник.


Висловлюю від себе особисто та від імені учасників щиру вдячність організаторам проекту — Міністерству молоді та спорту України, Національному університету «Острозька академія», Люблінському католицькому університету Яна Павла II та Українсько-польській раді обміну молоддю.





На правах реклами