Ми у Facebook
15.11.2018, 14:40

Дівоча команда БК “Рівне” прийматиме столичне “Динамо”

Фото Роман Цупрук

Молодіжна жіноча команда БК “Рівне” ОСДЮСШОР цими вихідними зіграє чергові два домашні матчі у Вищій лізі Чемпіонату України.
До нашого міста приїде черговий суперник з Києва, цього разу КСЛІ Динамо-НПУ, яка є дублем одного з фаворитів жіночої Суперліги “Динамо-НПУ”. Ігри традиційно відбудуться у Спорткомплексі НУВГП. У суботу 17 листопада о 15:00, у неділю 18 листопада команди вийдуть на паркет о 12:00. Запрошуємо уболівальників прийти та підтримати наших юних рівненських баскетболісток.

Головний тренер рівнянок Марина Максимчук каже, що суперник є сильною командою, і головна ударна сила в них – це гравчині, яких залучають з команди Суперліги. Тим не менше, вона налаштовує команду дати бій, і щонайменше обмінятися перемогами з киянками.

Як і рівнянки, суперниці провели в цьогорічному чемпіонаті у Вищій лізі чотири гри. У трьох з них здобули перемоги та зазнавши одної поразки. Так, спершу динамівки обмінялися перемогами з броварським “Мобі” 76:59, 50:70, а потім двічі розібралися з БК “Хмельницький” 64:41 та 89:39. Візит у Рівне – це будуть перші виїзні матчі для киянок в сезоні. Лідером атак КСЛІ Динамо-НПУ є двадцятиоднорічна Альона Самохвалова, яка зі зростом 179 см. в середньому за гру набирає 22,5 очок та двадцятирічна Влада Гозалова з показником 10,5 очок за матч. Загалом команда складена із студенток вищих учбових закладів, абревіатури яких містяться в назві клубу, хоча в складі є і молодші гравчині, зокрема і 2003 року народження.

Щодо рівнянок, то вони зіграли в дебютному для себе чемпіонаті теж чотири гри, і як і динамівки, здобули три перемоги в чотирьох матчах. Двічі упевнено на виїзді обігравши БК “Хмельницький”, а також в рідних стінах обмінялися перемогами зі столичним “НУБІП-України”.

Нагадаємо, що з цього року у Баскетбольний клуб “Рівне” у Чемпіонатах України представляють чотири команди. Окрім головних чоловічої та жіночої, які грають відповідно у Вищій та Суперлізі, виступають і молодіжні склади у жіночій Вищій лізі та Чоловічій першій лізі.

Юні рівнянки є дебютантками змагань такого рівня. Команда складається переважно з місцевих вихованок, школярок 2003 року народження. Зокрема, вісімнадцятирічна Анастасія Климчук наразі найстарша з тих, хто виходив на майданчик в складі нашої команди. А дев’ятнадцятирічна Світлана Боярчук є “абсолютним ветераном” у заявці команди на сезон. Наймолодша учасниця нашої команди – це Яна Созонюк, якій лише минулого місяця виповнилося чотирнадцять років.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ