Ми у Facebook
21.11.2018, 09:15

П'ять перемог за два дні: результати БК Рівне

Команди БК “Рівне” здобули п’ять перемог в Чемпіонатах України за два дні
Команди Баскетбольного клубу “Рівне” провели шість матчі за два дні у своїх лігах Чемпіонатів України. У п’яти з цих поєдинків сильнішими за суперників були саме рівняни та рівнянки.

Чоловіча команда БК “Рівне” у Вищій лізі Чемпіонату України у “Західноукраїнському дербі” приймала принципового суперника “Львівську Політехінку”. У першому матчі запеклої боротьби на майданчику не вийшло, рівняни упевнено домінували на паркеті, і жодного разу не дозволили супернику навіть зрівняти рахунок на табло. Більш ніж переконлива перемога БК “Рівне” 92:65. Назарій Кісільчук – 25 очок, 9 підборів, 9 результативних передач. Олександр Шепелев – 14 очок, 9 підборів, Василь Федорчук 13 очок, 7 підбирань, 4 результативні передачі.

Після легкої перемоги у першій грі, на повторний матч рівнянам важко було налаштуватися, і підсвідомою недооцінкою суперника вміло скористалися львів’яни. Перші дві чверті на табло були “гойдалки”, щоправда, до честі гравців БК “Рівне”, вони перед кожною перервою наздоганяли суперника та відпочивати йшли ведучи в рахунку. Все стало на свої місця від початку другої половини. Рівняни заграли так, як від них очікували уболівальники, і інтрига в грі відразу вмерла. Третю чверть БК “Рівне” переміг 28:8, а заключну десятихвилинку 21:14. Підсумковий рахунок гри 91:60 на користь рівнян. Відразу п’ять гравців БК “Рівне” набрали в матчі понад 10 очок. Найрезультативнішим в складі нашої команди став Євген Коровяков 16 очок, Назарій Кісільчук – 15, Олександр Шепелев – 14, Тарас Шанюк – 11, Василь Федорчук – 11!

Перемоги над “Львівською Політехнікою” стали дев’ятою та десятою поспіль в цьогорічному чемпіонаті для БК “Рівне”. Цим самим вони перевершили своє минулорічне досягнення, коли переможна серія команди в офіційних іграх тривала дев’ять ігор.

БК “Рівне” залишається єдиною командою серед вісімнадцяти учасників Вищої ліги Чемпіонату України, яка має стовідсотковий результат, як наслідок, рівняни одноосібно очолюють турнірну таблицю своєї групи.
Найближчі ігри чоловіча команда БК “Рівне” проведе 30 листопада та 1 грудня на виїзді проти “Черкаські Мавпи 2”.

Підтримали переможний поступ рівнян у баскетбольному чемпіонаті України, і молодіжний жіночий склад БК “Рівне”, який також виступає у Вищій лізі. Вони своєю результативністю перевершили навіть хлопців. А перемога над “КСЛІ Динамо-НПУ” багато чого варта. Адже дублери одного з фаворитів жіночої Суперліги до Рівного приїхали максимально залучивши до свого складу гравців з головної команди, як би там не було, обидва суперники видали надрезультативну гру не лише як для жіночого, але мабуть, і як для чоловічого баскетболу. Тим не менше, юні рівнянки жодного разу не дозволили суперницям вийти вперед в рахунку та здобули перемогу 103:98.
Найрезультативнішою в складі господарок стала Катерина Ящук 27 очок + 7 результативних передач, Олександра Процікевич – 25 очок, Яна Катеринчик – 24 очки.

Столичні баскетболістки капітулювали і в повторній грі. Попри відсутність травмованої напередодні Влади Гозалової, киянки не знітилися і створили гідну конкуренцію рівнянкам, вигравши першу чверть 24:22. Тим не менше, рівнянки змогли переломити хід гри та повторити успіх, хоча й з меншою результативністю – 79:70. В Олександри Процікевич – 19 очок і 9 підбирань, Катерини Ящук – 17, Яни Катеринчик – 15, Олександри Іванової – 13 і 10 пд, Дар’ї Дубнюк – 11, Вікторії Єфімової – 4.

Для молодіжної команди БК “Рівне”-ОСДЮСШОР, яка цього сезону лише дебютувала у дорослих жіночих змаганнях – це п’ята перемога у шести матчах. За втраченими очками, рівнянки другі в турнірній таблиці, відразу за фаворитом КСЛІ Київ-Баскет, який має стовідсотковий результат. У найближчий вікенд рівнянки гратимуть у Броварах з місцевим МОБІ, в складі якого, до речі, грає екс-рівнянка Олена Бондар (нині – Смульська). В останньому матчі Олена зробила “тріпл-дабл”: 27 очок, 17 підбирань, 11 передач.

Історичним став цей вікенд для молодіжної чоловічої команди БК “Рівне”. Після шести поспіль поразок у першій лізі Чемпіонату України, вони здобули свою першу перемогу. Зробили це юні рівняни на виїзді в першій грі проти “Львів-УАД”. Підопічні Олега Сотника надзвичайно потужно розпочали матч, вигравши першу чверть 28:19. “Віддавши” супернику другу десятихвилинку 19:23, заключна половини гра була повністю за рівнянами. В підсумку 89:70 на користь БК “Рівне” – ОСДЮСШОР. Найрезультативнішим в грі став капітан рівнян Сергій Самчук – 19 очок, 5 результативних передач, Дмитро Столяр – 15, Віталій Шевчук – 13 очок, 7 підбирань, 7 результативних передач, Олександр Костецький – 12 і дабл-дабл вдався Теодору Сеню 11 очок та 13 підбирань.

Нажаль, повторити успіх у повторній грі рівняни не змогли. Не дивлячись на дабл-дабл капітана Сергія Самчук – 15 очок, 11 підбирань, дев’ятнадцяти очкам Олександра Костецького та тринадцяти пунктам Віталія Шевчука, в атаці краще грали господарі паркету, у підсумку вони здобули перемогу 93:73.

Вже найближчими вихідними у Рівному знову баскетбол. Цього разу запрошуємо підтримати нашу жіночу команду, яка стартує у Кубку України. Нажаль, через проведення змагань у Спорткомплексі ДЮСШ-4, наші баскетбольні матчі відбудуться у Спорткомплексі НУВГП, що за адресою вул. Чорновола 49а. У суботу 24 листопада команди розпочнуть о 17:00, а в неділю, 25 листопада о 12:00. Вхід вільний. Про суперника на цій стадії змагань розповів Головний тренер жіночої команди БК “Рівне” Валерій Жартун.

— Я не радий цьому супернику, — прокоментував підсумки жеребкування головний тренер БК «Рівне» Валерій Жартун. — Команда «Леді Легіон» — це збірна України серед спортсменок старших сорока років. Для них Кубок України — це можливість підготуватися до міжнародних ветеранських матчів. Зрозуміло, що вони не зможуть перебігати нашу молоду команду. Натомість вони будуть битися, штовхатися, і я дуже переживаю, щоб ніхто з наших дівчат не травмувався в цих іграх. У нас попереду складний чемпіонат і при цьому доволі коротка лава виконавців.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ