Ми у Facebook
30.11.2018, 16:45

Що вирішив Синод Вселенського патріархату щодо України

Nikos-Giorgos Papachristou, bbc.com

Однозначного рішення немає.
Синод Вселенського патріархату не повідомив остаточної дати проведення об'єднавчого собору помісної православної церкви України,вважається, що він буде в грудні.

"У контексті попереднього рішення Вселенського патріархату щодо надання автокефалії українській церкві та підготовки до надання патріархального і синодального томосу Священий Синод схвалив проект конституційного статуту Української церкви", - йдеться в повідомлені, наданому ЗМІ, повідомяє кореспондент BBC News Україна зі Стамбула.

фото Радіо Свобода, radiosvoboda.org.
фото Радіо Свобода, radiosvoboda.org.


Джерело BBC News Україна у Константинополі також підтверджує, що текст томосу про автокефалію був затверджений на засіданні Синоду.

В Українській православній церкві (Київиського патріархату)запевнили, що очікують на офіційне отримання детальної інформації про ухвалені синодальні рішення щодо підготовленого Статуту Церкви.

Як йдеться у заяві прес-центру УПЦ (КП), Собор збереться і ухвалить необхідні рішення щодо об'єднання, обрання Предстоятеля Церкви та затвердження Статуту. Після чого, відповідно до раніше оголошених Вселенським Патріархатом рішень, Томос про автокефалію буде вручений Предстоятелю Церкви.

Про це повідомляє ВВС Україна, bbc.com.





На правах реклами