Ми у Facebook
04.12.2018, 12:36

Випускник рівненського університету серед полонених у РФ

Серед моряків захоплений випускник, який служив на малому броньованому артилерійському катері «Нікополь», старший матрос військово-морських сил України Андрій Оприско, випускник НУВГП.
25 листопада ВМС ЗС України повідомили, що прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Згодом ВМС України повідомили про захоплення всіх трьох кораблів спецпризначенцями РФ, на яких перебувало 24 українські моряки.

У 1995 році майбутній моряк закінчив УІІВГ за спеціальністю водопостачання, каналізація, раціональне використання та охорона водних ресурсів. Вчився в інституті посередньо, проте школу закінчив із золотою медаллю. Тому і вступав до інституту за результатами співбесіди. « ….був кращим учнем у класі і Пісоченській школі (Миколаївський район, Львівська область), брав участь у районних олімпіадах з математики, фізики... Обраний старостою старших класів…», − йдеться в його характеристиці.

Про море мріяв ще зі школи. Хотів вступати в Морську академію, але мати стримала єдиного свого сина. 2016 року Андрій Оприско підписав контракт на службу у ВМС.

Місцевий суд Сімферополя на 60 днів (до 25 січня 2019 р.) арештував кількох українських моряків, серед яких і Андрій Оприско, котрих ФСБ Росії затримали в районі Керченської протоки.

Університет і надалі уважно слідкуватиме за долею свого випускника.



Автор - Наталія Пархомчук,
за матеріалами інтернет-видань





На правах реклами