Ми у Facebook
26.12.2018, 14:45

Президент оголосив про закінчення воєнного стану

фото з president.gov.ua.

Про це стало відомо сьогодні, 26 грудня.
Про це написав Президент України Петро Порошенко:



Сьогодні, 26 грудня, о 14:00 припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення, воно грунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в Україні, - написав Петро Порошенко у мережі Твіттер.

Проте, за словами Президента, ситуація не змінилася:

"Ситуація навколо України не дуже змінилася. ОБСЄ підтвердила дані нашої розвідки - у районі Луганська знайдено підтягнуті системи "Град", збільшена кількість артилерії, не відведені танки. Не зменшилася і військова присутність РФ в Азовському морі", - підкреслив Порошенко у Твіттері.

За словами Гаранта, за час воєнного стану оборонні можливості ЗСУ та інших підрозділів сектору оборони отримали абсолютно інший вимір. Проведена величезна робота з передислокації, скорочення термінів бойового злагодження, доукомплектації за рахунок резервів першої черги, поставок озброєнння.

Сьогодні, 26 грудня, відбувалося засідання РНБО щодо воєнного стану.

Нагадаємо, в ніч на 26 листопада Рада нацбезпеки і оборони ухвалила рішення про необхідність запровадження воєнного стану в Україні через ескалацію конфлікту з Росією в Азовському морі. Того ж дня Верховна Рада затвердила Указ Президента щодо запровадження воєнного стану в 10 областях. Воєнний стан в Україні запровадили через агресію росіян проти українських моряків в Азовському морі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ