Ми у Facebook
28.12.2018, 10:47

Відчули себе вдома за тисячі кілометрів від рідного міста

Війна – це завжди біль, страх, знищені людські долі та кардинальна зміна життя на 180 градусів.
Одних війна “зачіпає” через близьких, які йдуть захищати Батьківщину, інших змушує лишати свої рідні домівки у пошуках мирного неба над головою. Наша сьогоднішня історія – про Надію та Наталю, маму і доньку, які через події на сході України стали вимушеними переселенками та знайшли свій новий дім саме у Рівному.

Життя Надії та Наталі можна поділити на “до” та “після”, а переломним моментом, який поділив їхнє життя саме так, стала окупація їх рідного Донецька. Тікаючи від війни, вони проїхали більше тисячі кілометрів, щоб жити під мирним небом. Покинувши власну оселю і переїхавши до Рівного, жінки не знали, з чого починати нову сторінку...



Оформлення документів, пільг, пропозиції щодо працевлаштування – все це було потім. А перше питання, яке довелося вирішувати Надії та Наталі, коли вони вийшли з потяга – де сьогодні ночувати. Світ не без добрих людей, допомогли, підказали – знайшли житло.

– Рівне маленьке привітне місто, з добрими людьми та затишними вулицями. Зараз ми орендуємо стару “панельку” недалеко від центру міста. Умови тут, звісно, не “вищий пілотаж”, та для нас після приїзду навіть це було за щастя, – ділиться враженнями Надія. – Але вже зараз можемо відкрити наш маленький секрет – скоро саме у Рівному збудеться ще одна наша мрія.

Приїхавши до Рівного, жінки зрозуміли, що їм тут подобається, і помаленьку придивлялися до квартири, яка стала б їм рідною за тисячі кілометрів від рідного Донецька. І вони знайшли таку в ЖК “Eco House”. Наталя каже, що, боячись всіляких “підвохів”, про які не раз чула з екранів місцевих телеканалів, перевірили насамперед, чи у забудовника є всі документи.



– Як виявилося, з документацією у них жодних проблем – укладено відповідний договір між забудовником та регіональним управлінням Служби безпеки України, якій, власне, і належить ділянка на вулиці Олени Теліги, де зводять новенький будинок, – говорить Наталія. – А в центрі продажів нам детально розповіли про всі переваги життя в “Eco House”. Це і те, що наша майбутня квартира споруджується виключно з надійних матеріалів із суворим дотриманням будівельних норм, наявність індивідуального опалення, встановлення двоконтурного котла, економічних склопакетів… А район, де будується будинок, задовольняє нас на всі сто: зовсім недалеко від центру міста, поряд уся необхідна інфраструктура. А з іншого боку – далі від постійної міської метушні, комфортно для родинних прогулянок та сімейних вечорів. Тим самим це унікальне поєднання міського сервісу та заміського спокою, яке нині є великою рідкістю! Це саме те, чим нас “підкупило” Рівне.

Жінки кажуть, що на власні очі, побувавши на екскурсії на будівельному майданчику, переконалися, що нині у будинку вже проведено електрику, також на будмайданчику “Eco House” вже є вода. А саме в процесі – підключення будинку до центральної каналізації.



Крім того, у житловому комплексі “Eco House” на постійній основі діють пільгові умови для переселенців та героїв АТО і їхніх родин. Тому Наталя і Надія змогли скористатися своїм правом на приємну знижку від забудовника.
І тепер жінки впевнені, що не варто боятися змінювати своє життя й вірити у дива: “Ми щиро вітаємо всіх рівнян з прийдешніми новорічними та різдвяними святами. Бажаємо усім нам насамперед миру, везіння, злагоди, достатку, любові та Божого благословення. Нехай ваші мрії про нове житло, як і наша, обов’язково здійсняться. Тим самим, загадуючи Морозенку під ялинку квартиру, уточніть, що хочете житло саме в “Eco House”, і вже у 2019 році ми з вами будемо сусідами!”





На правах реклами