Ми у Facebook
08.01.2019, 17:20

ПЦУ в майбутньому стане патріархатом, - Філарет

фото з novostiua.org.

Український церковний діяч Філарет переконаний, що Українську церкву визнають патріархатом і розколу у світовому православ’ї не буде.
Таке переконання він висловив в інтерв’ю телеканалу “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Поки що нас визнали як митрополію, і ми з цим згідні. Хоч ми 25 років були патріархатом, але зараз погодились на те, що ми - митрополія, але митрополія для всього православ’я. Ми маємо претензію на патріархат тому, що ми - велика церква. Ми маємо надію, що Українську Церкву з часом константинопольський Вселенський патріарх визнає і патріархатом. Це - майбутнє, але це буде”, - сказав Філарет.

Філарет також переконаний, що завдяки отриманню Томосу про автокефалію української церкви, більша частина православних церков увійде у спілкування з нею.

За його словами, частина помісних церков, а також російська церква, антіохійська церква та деякі інші не ввійдуть у спілкування з українською церквою. Але це тимчасово. Поступово всі ввійдуть в молитовне єднання і з Вселенським патріархом, і з українською церквою. Також і російська православна церква, адже іншого шляху нема.

"Раз ми православні, то повинні триматись єдності”, - підкреслив Філарет.

Про це повідомляє Укрінформ, ukrinform.ua.

Нагадаємо, напередодні Різдва Христового, Українська Православна Церква отримала Томос про автокефалію.





На правах реклами