Ми у Facebook
20.01.2019, 20:20

21 січня у Рівному: календар подій, свята, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У понеділок, 21 січня 2019 року, - завершуються традиційні різдвяні свята. Його здавна називають Різдвяний день, Пів-Івана, "Виряджання (проганяння) свят" . Колись у цей день пригощали кума з кумою - вважалося, що це приносить здоров’я дітям, яких вони хрестили.

За церковним календарем, вшановують пам’ять преподобного Юрія (Георгія) Хозевіта; преподобної Домніки; сповідника Еміліяна та інших.

Іменини (День ангела): Антоній (Антон), Василь, Василина, Віктор, Володимир, Георгій (Юрій), Дмитро, Домініка (Домна, Домніка), Євгеній (Євген), Ілля, Ісидор, Омелян (Еміліян), Михайло, Паїсій, Феофіл, Юліан.

21 січня в історії: 100 років тому (1919) Закарпатські всенародні збори, де ухвалили рішення щодо возз'єднання Закарпаття з Україною.

Прикмети дня: Якщо в цей день сильні вітри з півдня, на грозове літо. Яка погода на Омеляна - такова погода в серпні. Якщо на Омеляна тихо (немає вітру), то літо буде сонячне.

До речі, 21 січня - перше в 2019 році повне місячне затемнення, яке починається о 04.35 за київським часом і триватиме понад 5 годин. Максимальна фаза - о 07.12. Це астрономічне явище часто називають Багряний або Кривавий Місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
20 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у січні 2019
Церковний календар на січень 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами