Ми у Facebook
05.02.2019, 14:40

Представники університету з Рівненщини взяли участь у престижному міжнародному форумі

фото з oa.edu.ua.

У польському місті Жешув 24-25 січня відбувся 12-й міжнародний форум «Європа-Україна», який присвячений обговоренню важливих питань співпраці України та Європейського Союзу в сфері економіки, політики, безпеки, культури.
Участь в ньому на запрошення компаній Greygoose Outsourcing та Foreign Personnel Service, які були організаторами HR Days в рамках форуму,взяли представники Національного університету «Острозька академія»: Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи, Галина Гандзілевська, доцент кафедри психології та педагогіки, Ігор Гущук, завідувач кафедри громадського здоров’я та Богдан Сітарський, студент другого курсу спеціальності «Політологія». Зокрема, в рамках сесії HR Day Богдан Сітарський ознайомив учасників форуму із результатами соціального дослідження «Соціальний профіль українського трудового мігранта». Галина Гандзілевська презентувала результати емпіричного дослідження особливостей соціокультурної адаптації українських емігрантів та технікиїх психологічної підтримки. Ігор Гущук взяв участь в якості модератора в панельній дискусії «Навколишнє середовище та його збереження як чинник міжнародної співпраці». Дмитро Шевчук долучився в якості експерта до дискусії, присвяченої економічним, соціальним та освітнім аспектам трудової міграції.

фото з oa.edu.ua.
фото з oa.edu.ua.


Крім того, представники НаУОА мали можливість відвідати та взяти участь в інших панельних дискусіях, присвячених, зокрема, виборам в Україні, питанням безпеки в Європі, економічної та освітньої співпраці в регіоні Центральної та Східної Європи.

фото з oa.edu.ua.
фото з oa.edu.ua.


«Форум «Європа-Україна» є одним із найбільших і значущих дискусійних майданчиків у регіоні. Тут збираються відомі політики, журналісти, науковці, економісти і обговорюють актуальні питання розвитку Європи та України. Цього року закономірно велика увага була присвячена гібридним загрозам та політичній ситуації в Україні. Однак не менш актуальною проблемою є українська трудова міграція. Саме на неї ми звернули особливу увагу, оскільки нещодавно Центр соціальних досліджень НаУОА провів опитування українців, які мають досвід працевлаштування за кородоном», — зазначив проректор за науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук


фото з oa.edu.ua.
фото з oa.edu.ua.


Під час проведення форуму кожного року вручається почесна нагорода «Карпатська Європа спільних цінностей». Це відзнака, якою нагороджують видатних особистостей або інституції з Польщі та України, котрі своєю працею сприяють просуванню європейських цінностей в Центральній та Східній Європі. Цього року одним із лауреатів цієї нагороди став почесний доктор Національного університету «Острозька академія» Ян Маліцький, директор Студій Східної Європи Варшавського університету.

До речі, протягом грудня Національний університет "Острозька академія" спільно з компанією Foreign Personnel Service та Польсько-українського торговою палатою в рамках проекту "Партнерство і працевлаштування" провели соціальне дослідження, в межах якого вивчено досвід працевлаштування закордом українських трудових мігрантів.

фото з oa.edu.ua.
фото з oa.edu.ua.


Результати цього дослідження будуть анонсовані під час міжнародного семінару, що відбудеться 19 лютого в стінах НаУОА.

«Співпраця нашого рекрутингового агентства із Центром соціальних досліджень НаУОА триватиме, і вже 19 лютого результати будуть представлені під час Круглого столу, присвяченого питанням трудової міграції, що відбудеться в Острозькій Академії за участю представників громадських ініціатив та органів влади. Приємно відзначити, що студенти Національного університету "Острозька академія" долучаються до обговорень проблематики трудової міграції, масштаби якої неможливо недооцінювати», - Анна Слатова, директор з рекрутації Foreign Personnel Service.

За повідомленням з Інформаційно-рекламного відділу НаУОА, oa.edu.ua.

Ніональний університет «Острозька академія» посів восьму сходинку серед українських закладів вищої освіти в міжнародному рейтингу UI GreenMetric World.





На правах реклами