Ми у Facebook
17.02.2019, 14:00

На скільки в березні піднімуть пенсії

Кабмін готується до масштабного перерахунку пенсій з 1 березня 2019 року.
Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Я хочу нагадати, що з 1 січня ми ухвалили рішення, українські військові пенсіонери отримають перерахунок. Ми готуємо до 1 березня провести масштабний перерахунок пенсій усіх українських пенсіонерів, і це для нас важливе завдання”, – зазначив Гройсман.

- Мінімальна пенсія з грудня 2018 року зросла до 1497 гривень.
- З 1 березня відбудеться автоматичний перерахунок пенсій: 500 тисяч українських військових пенсіонерів отримають перерахунок та підвищення пенсій більш ніж на 700 гривень.
- Максимальна пенсія в Україні також збільшиться до 14 970 грн.

Для приведення пенсійних виплат у відповідність до актуальних економічних змін Пенсійним фондом України буде проведено щорічну автоматичну індексацію пенсійної виплати відповідно до частини 2 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, який буде застосовано для обчислення пенсії громадянам України.

Перша така індексація відбудеться у березні 2019 року за результатами отриманих статистичних даних щодо рівня інфляції та зростання середніх зарплат за попередній рік. Для кожного пенсіонера розмір підвищення з 1 березня 2019 року буде визначатися в автоматизованому режимі окремо, в залежності від тривалості страхового стажу та індивідуального коефіцієнту заробітної плати з якого провадиться обчислення пенсії.

За матеріалами news.finance.ua





На правах реклами