Ми у Facebook
13.02.2019, 14:41

За кілька днів знову судитимуть українця

Павло Гриб, фото з .unn.com.ua.

На 18 лютого призначене засідання у справі Павла Гриба.
Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив його батько Ігор Гриб:



"18 лютого 2019 року об 11.00 м.ч. в Північно - Кавказькому окружному військовому суді (м. Ростов-на-Дону) відбудеться чергове судове засідання в справі Павла, де буде заслуханий свідок захисту - український професор Василь Притула.
Справа йде до завершення.
Прохання до всіх ЗМІ висвітлити судовий процес", - йдеться у повідомленні.

В кінці січня цього року український омбудсмен Людмила Денісова повідомляла про те, що 20-річний політв‘язень потребує негайної операції на серці, адже стан здоров‘я надкритичний.

"В результаті обстежень лікарями діагностовано цілу низку серйозних хвороб.

За наявною інформацією, «ФКУ СИЗО-4 ГУФСИН России по Ростовской области», де утримується Павло, недооцінюється критичний стан хлопця та ігнорується наявність важких захворювань.

Павло Гриб не забезпечується повноцінним медикаментозним лікуванням і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також, негативний вплив на стан здоров’я в’язня Кремля посилюють умови утримання, стресові ситуації та неповноцінне харчування", - наголошувала Людмила Денісова.

Нагадаємо, що 7 листопада 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ продовжив на 6 місяців арешт викраденого у Білорусі громадянина України Павла Гриба, якого у Росії звинувачують у тероризмі.

Йому інкримінують "схиляння до теракту".

Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям у якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де "законно" оформили арешт.

Генеральна прокуратура склала повідомлення про підозру російському слідчому, який фізичним та психологічним тиском примусив українця звести на себе наклеп.





На правах реклами