Ми у Facebook
17.02.2019, 08:00

Як не стати жертвою шахраїв та розпізнати працівника «Рівнегазу»

Клієнти ПАТ «Рівнегаз» повідомляють про те, що до їхніх квартир приходили особи, які представились працівниками ПАТ «Рівнегаз» та пропонували встановити модем дистанційної передачі даних за власні кошти. Оплатити роботу потрібно було готівкою на місці.
Чи можуть представники ПАТ «Рівнегаз» ходити по домівках місцевих жителів та пропонувати такі послуги? Як розпізнати шахраїв та не стати жертвою махінацій? Відповіді на питання дізнаємось у комерційного директора ПАТ «Рівнегаз» Віктора Осницького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"Рівнегаз" спрямує 12 млн грн прибутку на розвиток підприємства

Як розпізнати шахраїв та не стати жертвою махінацій?

- На рахунок подібних ситуацій. Мені відомо про три випадки, коли наші споживачі зверталися до нас з приводу того, що до них завітали люди у цивільному та вимагали плату на рівні 700-800 гривень за встановлення модему дистанційної передачі даних. Таким чином в людей шахрайським методом відібрали кошти. Громадяни заплатили невідомо кому і невідомо за що. На сьогодні працівники ПАТ «Рівнегаз», будь то слюсар, чи майстер, чи контролер – всі вони мають службові посвідчення. У документі вказана посада, прізвище, ім’я та по батькові, номер посвідчення та наявна фотокартка з печаткою, посвідчення ламіновані. Пускаючи людину в дім, ви повинні перевірити наявність такого посвідчення. Якщо ви перевірили посвідчення, але маєте сумніви, дзвоніть на 104 в диспетчерську службу, диспетчер може перевірити в базі чи є ця людина дійсно працівником ПАТ «Рівнегазу». До слова, працівники «Рівнегазу» ніколи не беруть оплату за виконані послуги готівкою. По закінченню робіт нашими працівниками видається рахунок для споживача, який він зобов’язаний оплатити через банк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Рівнегаз витратив майже 7 мільйонів

Чи пропонують співробітники ПАТ «Рівнегаз» встановлення модемів дистанційної передачі даних?

- На сьогоднішній день працівники ПАТ «Рівнегаз» з пропозицією встановлення модемів дистанційної передачі даних за кошти споживачів не ходять, і таких пропозицій не надають. Якщо ж до вас завітали з такою пропозицією, то ця людина шахрай, адже ми такої послуги за кошт споживача не пропонуємо.





На правах реклами