Ми у Facebook
18.02.2019, 14:37

У Рівне завітала “людина, яка постійно шукає себе” (+ФОТО, ВІДЕО)

фото Олександра Шевчука

І презентувала свою нову книгу.
Нещодавно у рівненській книгарні Є відбулася презентація книги “Сільська любов та інші жахіття”, яка народилася з-під пера відомого українського письменника, журналіста та ведучого телеканалу “Еспресо” Василя Зими.

Василь Зима відповідає на запитання читачів.  Фото Олександра Шевчука.
Василь Зима відповідає на запитання читачів. Фото Олександра Шевчука.


Свого часу ще Микола Гоголь успішно довів в літературі, що Україна — край містичний, а тому реалізм для опису життя на українських теренах цілком непредатний, а через це найбільш підходящий той стиль письма, який потім отримав лаконічне окреслення “магічний реалізм”.

Саме в такому химерному стилі написаний роман “Сільська любов та інші жахіття”. Щоправда, напустити жаху чи містики — не найголовніше завдання автора:



“Для мене містичний реалізм — не найголовніше, для мене куди більш важить — показати те, що є важливим у людському життя. Містика — це лише засіб”, - пояснює Василь Зима.

Дія роману розгортається у реальному селі Дахталія, де уживається буденне та містичне, людське і надлюдське, звичайне і надзвичайне. Попри властивий Дахталії регіоналізм, усі болючі й важливі події, які відбуваються в Україні, так чи інак відлунюються на житті Дахталії та її мешканцях.


Василь Зима розповідає про свою нову книгу.  Фото Олександра Шевчука.
Василь Зима розповідає про свою нову книгу. Фото Олександра Шевчука.


“Це історія про село, де немає ні мобільного зв’язку, ні чогось подібного. Описані в книзі історії могли відбуватися деінде, але Дахталія для мене рідна, тому я переніс усі перипетії туди. У книзі десять різноманітних новел, які поєднує місце дії, герої та події. Вважаю, це не той твір, який можна прочитати і забути, адже там є певний філософський підтекст. Переконаний, що нині друкована книга, література відіграють неймовірно важливе значення у житті людей. Сьогодення переповнене надлишком інформації, багато своєрідного “інформаційного шуму”, а тому саме книга дозволяє сфокусувати свою увагу на якихось значимих речах”, - говорить Василь Зима.

Цікаво, що сам автор, відповідаючи на короткі запитання модераторки зустрічі Тетяни Чіхрай, зізнався, що, якщо порівнювати себе із літературним твором, то це новела.

Василь Зима підписує книгу. Фото Олександра Шевчука.
Василь Зима підписує книгу. Фото Олександра Шевчука.


А описуючи себе 5 словами, зазначив, що він “людина, яка постійно шукає себе”.

Варто також відмітити, що Василь Зима — автор 5 книг (серед яких є і одна поетична), а також лауреат літературних премій імені Олеся Гончара й “Гранослов”.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ