Ми у Facebook
19.02.2019, 12:39

Рівненщина: чоловік - боржник сплатив аліменти

Він не сплачував їх з 2014 року. Що ж змусило сплатити борг, читайте далі.
31 500 гривень заборгованих аліментів на утримання своєї дитини сплатив боржник із міста Вараш. Як розповів начальник Вараського міського відділу ДВС Артур Семенюк, чоловік не сплачував аліменти з 2014 року. Прийняті в рамках ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває зміни до законодавства дали змогу державному виконавцю застосувати до боржника дієві важелі впливу. Зокрема, горе-батька обмежили у праві виїзду за межі України, праві керувати транспортними засобами, користуватися зброєю і полювати. Також чоловіка внесли до Єдиного реєстру боржників.

Як стягнути аліменти ( + поради від Міністра)

- Ймовірно, обмеження у праві виїзду за межі України чи не найбільше подіяло на чоловіка. Адже він мав намір їхати за кордон. А борг зі сплати аліментів завадив би йому це зробити. Тож після отримання постанов про обмеження боржник з’явився до відділу і погасив заборгованість, - розповів Артур Семенюк.



Як зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук, винесення державними виконавцями постанов про обмеження стимулюють боржників ліквідовувати заборгованість зі сплати аліментів:

- Маємо приклади сплати боргу у сто, шістдесят, дев’яносто тисяч гривень за один раз. Стягнення аліментів на користь дітей, які живуть в неповних сім’ях, наш пріоритетний напрям роботи. Зокрема, у 2018 році державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 79,9 млн грн аліментів на користь 18 тисяч дітей. І ми продовжуємо цю роботу надалі.






На правах реклами