Для пенсіонерів Рівненщини підвищили виплати
За результатами перерахунку отримають підвищення в сумі:
до 100 грн. - майже 64 тисячі осіб;
від 100 грн. до 200 грн. - майже 9 тисяч осіб
від 200 грн. до 500 грн. - майже 60 тисяч осіб
від 500 грн. до 1000 грн. - понад 15 тисяч осіб
від 1000 грн. - понад 8 тисяч осіб.
Одноразову доплату у розмірі 2410 гривень отримає близько 60 тисяч осіб.
Виплата перерахованих пенсій розпочалося вже 4 березня.
Нагадаємо, пенсійною реформою була передбачена автоматична індексація пенсій за новим принципом, який було закладено в самому законі. Цей принцип передбачає два основні показники: 50 відсотків рівня зростання інфляції за попередній рік і 50 відсотків зростання середньої заробітної плати. Закон передбачав, що індексація проводитиметься щорічно, починаючи з 2019 року.
На виконання закону про загальнообов’язкове пенсійне страхування Урядом було визначено порядок і дату щорічної індексації, а саме з 1 березня 2019 року. Коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати, доходу, з якого було сплачено внески, становить 1,17.
Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua/sitenew

Як і коли садити цибулю навесні: корисні поради

Весняна посадка цибулі є одним із ключових етапів вирощування цього корисного овоча.
переглядів: 221
Уряд завершив виплати Зимової єПідтримки: на що витратити кошти

За заявками в Дії та через банки-партнери виплати Зимової єПідтримки завершені. Витратити отримані кошти можна до кінця 2025 року.
переглядів: 226
Коли садити картоплю у 2025 році: сприятливі дні у квітні-травні

Важливо посадити картоплю не швидше за сусіда, а у сприятливий час, щоб замля прогрілась і посадковий матеріал гарно прийнявся, тоді й урожай буде тішити.
переглядів: 235
Види загущувачів для морозива

Загущувачі відіграють ключову роль у виробництві морозива, впливаючи на його текстуру, кремовість, стійкість до танення та загальний смаковий досвід. Вони допомагають утримувати вологу, запобігають утворенню кристалів льоду та покращують структуру продукту. Існує широкий асортимент додаткових інгредієнтів, кожен з яких має унікальні властивості.
переглядів: 154