Ми у Facebook
11.03.2019, 11:00

У країні треба навести порядок і забезпечити людям добробут – Анатолій Гриценко у Рівному

Кандидат на пост президента Анатолій Гриценко відвідав Рівненщину. Він зустрівся з партійцями та представниками бізнесу, провів прес-конференцію для ЗМІ, побував на Льонокомбінаті та майстерні Петра Подольця, а також провів зустріч з виборцями, де відповів на їхні запитання.
Анатолій Гриценко розповів про те, як разом з командою буде втілювати у життя пункти своєї передвиборчої програми на посту президента. Зокрема, це боротьба з корупцією, підняття рівня середньої зарплатні до 800 євро, а пенсії – до 150 євро, створення контрактної армії.



Одним із ключових пунктів програми Анатолія Гриценка є реформа армії. Вона включає скасування примусового призову і створення професійної контрактної армії, посиленої резервом постійної готовості та системою територіальної оборони.

-Армія буде контрактною. Хлопців перестануть вишукувати і примушувати нести службу – це неправильно. Буде тільки контрактна добровільна служба з розгалуженою системою територіальної оборони. Це значить, що ті, хто пройшли через фронт і отримали базову військову підготовку залишатимуться цивільними і працюватимуть, де хочуть. Але якщо з’являється загроза – вони одягають форму і зі зброєю захищають свою домівку там, де вони живуть і працюють, там де їхні родини, - сказав Анатолій Гриценко.



Анатолій Гриценко наголосив, що така система оборони ефективно працює у багатьох країнах.

На відповідь про повернення окупованих територій кандидат зауважив, що це можна зробити протягом одного президентського терміну, але виключно на українських умовах.

- Капітулянтського повернення Донбасу не буде – окуповані території будуть повернені без «особливих статусів» дипломатичними, воєнними, економічними, санкційними засобами спільно із зарубіжними партнерами. Це можливо здійснити протягом 5-річного президентського терміну. Не буде Україна поступатися правами на Крим в обмін на будь-які економічні поступки – у Криму наші громадяни, це наша земля, і Крим буде українським! Не буде штучного поділу країни на Схід і Захід – буде єдина Україна для нас усіх, нас об’єднає спільне успішне майбутнє!



За спільними підрахунками з Українською Радою Бізнесу щороку через корупцію та хабарництво до бюджету України не доходить 400 мільярдів гривень.

- Це величезні гроші. Набагато більші, ніж Україна просить у МВФ та інших кредиторів. Коли ми повернемо їх у бюджет, за рахунок цих коштів збільшимо пенсії і зарплати, будемо стимулювати розвиток науки, технологій, освіти, медицини й культури, - наголосив Анатолій Гриценко.

Важливий пункт у його програмі – боротьба з корупцією. Кандидат переконаний, що передусім треба змусити чиновників працювати у межах законодавства. У планах запровадити періодичну перевірку на поліграфі ключових посадовців, які розпоряджаються державними коштами і майном. А щоб повністю виключити навіть ймовірність повернення у кабінети високопосадовців «подяк за послуги», лідер «Громадянської позиції» збирається ввести інститут провокації хабарем. Тобто, чиновники усіх рівнів знатимуть, що у будь-який момент до них можуть прийти і запропонувати хабар.

- І кожен буде знати, що до нього можуть прийти і спокусити. І як тільки повівся – одразу відповідальність, – каже кандидат.



Зауважимо, балотуючись Анатолій Гриценко зауважив, що йде лише на один президентський термін. Саме стільки часу йому потрібно, аби втілити у життя всі пункти його передвиборчої програми. Надалі ж країною має керувати талановита молодь, переконаний кандидат.





На правах реклами