Ми у Facebook
12.03.2019, 08:43

Уряд може звільнити керівника "Нафтогазу"

Андрій Коболєв,фото з naftogaz.com

Така можливість активно обговорюється.
Урядовці натякнули: продовжувати контракт з головою правління “Нафтогазу” не збираються.

Рішення Наглядової ради НАК “Нафтогаз України” пролонгувати контракт із Андрієм Коболєвим і призначити йому зарплатню у більш як 2 мільйони гривень, стало “останньою краплею” для прем’єра Володимира Гройсмана.

Гройсман кілька днів тому розповів журналістам про свій намір оголосити відкритий конкурс на посаду керівника держхолдингу – щойно спливе термін повноважень топ-менеджера за чинним договором. Це станеться 22 березня. Перед цим в Уряді вже непрозоро робили натяки, що вважають щомісячну винагороду, яку виплачують голові правління НАК, м’яко кажучи, “нескромною”.

Високі заробітки менеджменту держкомпанії – певно ж, не єдина причина відмови від подальшої співпраці з Коболєвим. Впродовж цілих трьох років Урядом і “Нафтогазом” спалахували "кадрові суперечки", прямо або опосередковано пов’язаних із боротьбою за вплив на той чи інший сегмент енергоринку.

Про це повідомляє Укрінформ, ukrinform.ua

Як пише Економічна правда, опоненти Коболєва позитивно сприймають його можливе звільнення, але сам керівник "Нафтогазу" до можливої відставки ставиться спокійно. І справа не у фінансовій мотивації працювати на державу, а в тім, що в житті НАК почалася смуга невдач.

Цьогоріч, як твердить Економічна правда, держкомпанія втратить контроль над газотранспортною системою, а разом з нею можливістю мати контроль над 2 мільярдами доларів.

Проте, за повідомленням РБК-Україна, Коболєва обурила перспектива його звільнення. Він прокоментував оголошення Кабінетом міністрів конкурсу на посаду голови правління компанії.

Зокрема, Коболєв зазначив, що рішення уряду протирічить ідеології реформування компанії, коли була створена наглядова рада "Нафтогазу", яка відповідає за контракти правління компанії.

"Попереднє рішення щодо завершення мого контракту, а також оголошення конкурсу протирічить українському законодавству", - сказав він.

Він акцентував увагу, що право оголошувати конкурс має лише наглядова рада "Нафтогазу".





На правах реклами