Ми у Facebook
19.03.2019, 12:39

Президентські вибори - 2019: правоохоронці обіцяють серйозне покарання за фото в кабінці

фото з sud.ua

Селфі в кабінках для голосування з бюлетенями – порушення закону.
«Ми звертаємося до виборців, які теж мають відповідально підійти до реалізації волевиявлення: у день голосування виборець не повинен нікому звітувати про своє волевиявлення. Більш того, цей звіт на сьогоднішній день, може містити ознаки кримінального злочину. Виборець може нести покарання за те, що він розголошує результати свого волевиявлення. Виборець не має права фотографувати свій виборчий бюлетень, не має права демонструвати його під час голосування тому, що таким чином виборець порушує таємницю голосування. Тобто ніяких селфі з бюлетенями в кабінках для голосування», - сказав радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

За його словами, той, хто продемонстрував своє волевиявлення, може бути притягнутий до відповідальності у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. А посадова особа, яка є суб'єктом виборчого процесу, може бути притягнута до відповідальності за порушення таємниці голосування та отримати покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

За повідомленням з департаменту комунікації МВС України.

Нагадаємо, що спостереження за допомогою відео на виборчих дільницях під час президентських виборів не буде, оскільки це не передбачає закон.

ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів та форму виборчого бюлетеня для повторного голосування.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ