Ми у Facebook
26.03.2019, 16:07

Історія успіху: від студентки Острозької академії до судді

Фото Марії Балабан

Студенти Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» 20 березня мали можливість зустрітися із суддею Костопільського районного суду, випускницею нашої альма-матер Вітою Левчук.
Гостя розпочала зустріч з історії свого успіху:

«Після закінчення академії я займалася викладацькою діяльністю, проте зрозуміла, що це не моє, і продовжила пошуки себе. Згодом я працювала в Острозькому районному суді, ще пізніше – в господарському апеляційному, а зараз я на посаді судді Костопільського районного суду. Хоча я не зупиняюся на досягнутому. До того ж, життя знову привело мене до стін Острозької академії – зараз я навчаюся на аспірантурі та пишу роботу на захист ступеня кандидата наук».

Під час зустрічі студенти ставили питання досвідченій судді про низку юридичних моментів: процеси механізації роботи суду, перспективи автоматизації системи документообігу, фактичне існування презумпції невинуватості в Україні, недоцільність створення суду з питань інтелектуальної власності, вплив медіації на розвиток судових справ, перспективи розвитку молодого фахівця-юриста, фінансовий бік роботи судді. До того ж, гостя поділилася цікавими прикладами з власної суддівської практики.

На питання про те, як досягти успіху, Віта Левчук відповіла:

Фото Марії Балабан
Фото Марії Балабан


«Учіться! Це так важливо в житті. Коли я закінчувала навчання, мені здавалося, що оцінки в моєму дипломі ні на що не вплинуть, проте згодом мій середній бал 98,9 подарував мені додаткових 10 балів перед атестаційною суддівською комісією, і я отримала бажану посаду. Дорогою до Острозької академії я запитувала себе: «Для чого навчатися, рухатися вперед та розвиватися?». Для того, щоб повернутися і стояти перед вами. Воно того варте!, – і на останок додала, – Суддя – це не професія, це покликання».

Нагадаємо, що нещодавно Прем`єр Міністр Володимир Гройсман та Міністр освіти та науки Лілія Гриневич взяли участь у форумі Національна безпека: Синергія освіти та економіки, який регулярно регулярно проводять в "Острозькій академії".





На правах реклами