Ми у Facebook
28.03.2019, 18:02

Олександр Лукашенко розлютувався через корів

скрін з відео телеканалу ОНТ

В Білорусі відбулася серйозна кадрова чистка.
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав укази про звільнення з посади низки чиновників.

Як повідомила прес-служба Лукашенка, Михайло Русий звільнений з посади заступника прем'єр-міністра Білорусі, Володимира Доманівського позбавили посади голови Могильовського обласного виконавчого комітету. Втратив посаду і Міністр сільського господарства і продовольства Білорусі Леонід Заяць.

"На помічника президента - інспектора в Могильовській області Геннадія Лавренкова покладено виконання обов'язків голови Шкловського районного виконавчого комітету", - повідомили у відомстві президента.



Хвиля звільнень прокотилася після візиту Президента Білорусі в Могильовську область.

Його роздратували умови в яких утримували корів в одному агрохолдингів.

Олександр Лукашенко, зокрема, порівняв холдинг з "Освенцимом" і вживав нетипову для його становища лексику.

Як результат перебування у холдингу, очільник Білорусі усунув з посади голову Могильовського облвиконкому Доманівського, представника президента в Могильовській області Лавренкова понизили в посаді.

Також в агрохолдингу з’явився новий голова.

Про це повідомляє Українська правда, pravda.com.ua.

Натомість, як повідомляє Радіо Свобода в Білорусі, svaboda.org, кервівника агрохолдингу, який працював під час візиту Президента, образило порівняння з Освенцимом. Він запевнив журналістів, що корови утримуються в належних умовах. Корови, які потрапили в кадр, були після пологів, тому виглядали змарнілими, а підстилка під тваринами виглядала погано, адже високопосадові гості завітали по полудні. Сам чоловік стверджує, що його навіть не запросили на зустріч з очільником країни.





На правах реклами