Ми у Facebook
08.04.2019, 15:19

Копія чудотворної ікони залишатиметься у Рівному до завтра

Ікона Богородиці завітала до Рівного вчора, 7 березня.
В день Благовіщення Пресвятої Богородиці. у Рівному святкову службу в Покровському соборі очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Також у Рівне була привезена копія чудотворної ікони Божої Матері «Милостива», яка написана в монастирі Кікос (о. Кіпр).



Автором Ікони Божої Матері, званої "Милостивою" (Кікською) вважається святий євангелист Лука. Назву свою "Кікотіса" вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. У місцевому монастирі, розташованому на горі, вона нині й зберігається. За переданням, перш ніж потрапити на острів Кіпр чудотворний образ Богородиці довго мандрував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім був перевезений до Константинополя, де залишався до часу Олексія Комніна (кінець XI - початок XII століття). На острів Кіпр ікону доставив старець Ісая, який отримав Божественне одкровення на виконання цієї місії. З моменту прибуття на острів ікона стала відома численними чудесами, що відбувалися навколо неї. Відтоді до обителі Богоматері Милостивої з усього світу стікаються люди з різними недугами і отримують зцілення за своєю вірою. У чудотворну силу святої ікони вірять не лише християни, але й іновірці, які часто звертаються до неї в бідах і хворобах.

Як повідомив кореспонденту ОГО отець Василь Рудніцький, протоієрей ПЦУ, Клірик Свято-Воскресенського собору ПЦУ, чудотворна ікона буде у Рівному, в Покровському соборі до завтра, 9 квітня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ